Satış Sırasında Müşteri İle Etkili İletişim Nasıl Kurulur?

12.06.2021
170
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Satış Sırasında Müşteri İle Etkili İletişim Nasıl Kurulur?
oy

Satış Sırasında Müşteri İle Etkili İletişim Nasıl Kurulur? Satış elemanlarının müşteri ile iletişimlerinde müşteride olumlu bir etki bırakmalarının önemi yadsınamaz. Satış elemanının iletişim becerisi markanız ve şirketiniz açısından işinizi bir adım öteye taşıyacak bir unsurdur diyebiliriz. Karşılıklı ilişkilerde iletişimin etkili bir şekilde kurulması müşteri açısından da başarı veya başarısızlık olarak sonuçları değerlendirilen bir olay. Peki, satış sırasında müşteri ile etkili bir iletişimi nasıl kurabiliriz?

  1. Üslup

Öncelikli olarak müşteriye karşı pozitif bir üslupla konuşmalısınız. Asıl görevinizin müşteri memnuniyetini ön planda tutmak olduğunu unutmayın. Bu nedenle karşınızdaki müşteriye olumlu dönüşler yapmalısınız.

  1. Net ve Kibar Olmak

Müşteriye, herhangi bir şey satın alırken karşı tarafın isteklerine cevap verecek nitelikte ve net bir şekilde geri dönüşlerde bulunmalısınız. Anlaşılabilir şekilde verilen cevaplar müşterinin üzerinde olumlu bir etki yaratmaya yardımcı olur.

  1. Zamanında Geri Dönüş Yapmak

Mail yoluyla tarafınıza ulaşmak isteyen bir müşteriye zamanında cevap vermek müşteriyi elde tutmanın yollarından biridir ve çok önemlidir. Bu nedenle ne kadar kısa sürede dönüş yapılırsa müşteri açısından o kadar iyi değerlendirilir.

  1. Adım Adım Açıklama Yapmak

Müşterilerle soruları konusunda satış elemanlarının adım adım cevap vermesi müşteriler açısından işleri kolaylaştırıyor. Mail ya da telefon aracılığıyla size ulaşan müşterilere adım adım yardımcı olarak etkili bir iletişim gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Ürün Tanıtımını İyi Yapmak

Ürünlerinizin diğer ürünlerden farkını net bir biçimde müşteriye sunmalısınız.

  1. Gerektiğinde Hatanızı Kabul Etmek ve Özür Dilemek

Şirketinizin ve markanızın bir temsilcisi olarak herhangi bir sorundan sizin sorumlu olduğunuzu bilmelisiniz. Bu kişisel anlamda sizin suçunuz değildir ama şirketiniz açısından satış elemanı olarak muhatap siz olduğunuz için böyle bir durumda özür dilemekten çekinmeyin. Müşteriyi anlayın ve bunu hissettirin.

  1. Bilmiyorum Diyebilmek

Bilmiyorum demekten çekinmeyin ve bunu belirtin. Eğer herhangi bir sorunu çözüme kavuşturmak istiyorsanız bilmediğinizi belirtip araştırma yaparak müşteriye geri dönüşte bulunabilirsiniz.

8.Müşterilerden Geri Bildirim Almak

Müşterilerden geri bildirim alarak müşteri memnuniyeti hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Satış Sırasında Müşteri İle Etkili İletişim Nasıl Kurulur? Müşterinin memnun olmadığı ürün veya hizmeti geliştirme yoluna gidebilirsiniz.