İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Nasıl İyileşir? Ne İyi Gelir?

24.05.2021
28
Okuma Süresi: 5 dakika
A+
A-
İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Nasıl İyileşir? Ne İyi Gelir?
oy

İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Nasıl İyileşir? Ne İyi Gelir? İshal hastalığı insanların sık sık karşılaştığı bir hastalıktır. Özellikle yaz aylarında karşılaşılan bu hastalık eriyen karların içme suyuna karışması sırasında oluşan bakterilerden kaynaklanır. İshal çoğu kişinin önemsemediği bir hastalık olsa da bazı durumlarda kötü sonuçlara ve daha önemli hastalıklara yol açar. O yüzden ishal hastalığı belirtilerini ve iyileşme metotlarını iyi bilmeniz gerekiyor.

İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

İshal genellikle kendi kendine düzelse de birkaç gün sürmesi halinde susuzluk, şiddetli karın ağrısı, dışkının rengi ve ateş belirtisi görülür. İshal belirtileri arasında en önemlileri, dışkının sulu olması, karın ağrısı, mide bulantısı ve ateş ishalin en önemli belirtileri arasındadır.

İshal Hastalığı Nasıl Belli Olur

Özellikle çocuklarda ishal daha sık görülür. İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir? İshal olan kişilerin vücutları susuz kalır. Bundan dolayı da ateş yükselir. Böyle durumlarda doktora başvurulması gerekir. Vücut susuz kaldığında ağızda kuruluk, idrar renginde koyuluk görülür. Buda kişide ishal, halsizliğe ve yorgunluğa sebebiyet verir.

İshal Hastalığı Nasıl İyileşir?

İshal hastalığı nasıl iyileşir ishal hastalığı evde kullandığımız doğal yöntemlerden sonra herhangi bir iyileşme görülmez ise aile hekimimize ya da en yakın acil veya sağlık kuruluşlarına başvurmalısınız. Doktorunuz eğer yetişkin iseniz ilaç ve serum gibi tedavi yöntemleri uygularken çocuklarda daha çok şurup gibi ilaçlar tavsiye edecektir. Çocuklarda bakterili ishal veya mukuslu ishal de görülme oranı yükseltir. Bu tür vakalarda ise genelde antibiyotiğe başvurulabilir doktorumuzun yazdığı reçeteyi kullandığımız taktirde ishal sorunundan kurtulmak mümkündür.

İshal Hastalığına Ne İyi Gelir?

Mevsim değişikliklerinde birçok insan ishal hastalığı nedeni ile hastanenin yolunu tutmaktadırlar. İshal hastalığını hastane dışında doğal yollarla da atlatmanın birçok yolu vardır. Ev yapımı yoğurt ve ayran tüketmek leblebi, muz, pirinç lapası, taze havuç, patates lapası ve patates püresi ishal hastalığını durdurabilmektedir. Özellikle yoğurdu nişastayla karıştırılıp yendiği taktirde daha iyi sonuç alınacaktır. Eğer ishal bakterili bir ishal değilse ve çocuğunuzda görülüyorsa çubuk kraker de etki edecektir. Yaz mevsiminde isek şeftali bu hastalık için çok etkilidir.

İshal Hastalığı Tehlikeli Boyutları

İshal hastalığı sık sık tekrarlanıyorsa veya ishal kanlı bir şekilde oluyorsa bu hastalık artık tehlikeli bir boyuta ulaşmış olabilir. Bu durumla karşılaşmanız durumunda mutlaka hastaneye gitmeniz gerekiyor. İshaliniz çok fazla sulu olması da yine tehlikeli bir durumdur. Bu tür ishaller büyük çoğunlukla kalp ve diyabet hastalığının göstergesi olabilir.

İshalden Korunma Yolları Nelerdir?

Eğer vücudunuz ishal hastalığına karşı hassas ise ishal hastalığından korunmalısınız. İshal Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Nasıl İyileşir? Ne İyi Gelir? İshal hastalığından korunmak için bahar aylarında çeşme sularından uzak durmalısınız. Daha çok hazır su tüketerek bu aylarda ishalden korunduğunuz gibi kayısı gibi ishali tetikleyen yiyeceklerden de uzak durarak ishalden korunursunuz.

Gezgin İshali

Gezgin ishali genellikle seyahat eden kişilerde görülür. Bu tür hastalıklarda karın ağrısı, mide bulantısı, karında gaz, baş ağrısı gibi belirtiler görülür. Seyahat eden kişilerde yolculardan yüzde 50’sinde bu gezgin ishal görülür. Alışamadık yiyeceklerin tüketilmesi kişilerin midelerini olumsuz etkiler ve ishale neden olur.