DİKKAT EKSİKLİĞİ HASTALIĞI

22.09.2021
87
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
DİKKAT EKSİKLİĞİ HASTALIĞI
oy

 Dikkat Eksikliği Nedir? Dikkat eksikliği hastalığı insanın çocukluk çağında başlayabilen ve tedavi edilmezse tüm hayatı boyunca kendisini etkileyebilen nöropsikiyatrik bozukluktur.

Dikkat Eksikliği Hastalığı

Geçmişte direk hastalık olarak kabul edilmeyen dikkat eksikliği hastalığına yakalanmış insanlar hayatları boyunca başarısız olarak görülmüşler ve toplumdan genel olarak dışlanmışlardır.

 Dikkat Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda dikkat eksikliğinin en büyük belirtisi derslerindeki başarısızlıktır. Çünkü dikkat eksikliği hastalığı olan çocuklar derslerine konsantre olamazlar. Dikkat Eksikliği Hastalığı Dikkat eksiliği olan bireyler komutlara tepki vermez. Gündelik olaylarda dikkatli davranmaz. Sürekli olarak hayal kurmaya meyillidir. Karşısındaki konuşurken yersiz şekilde gülme ve bağırma kişinin sözünü kesme gibi hareketleri yapabilir. İleri derecede dikkat eksikliği olan kişiler hayatlarını tehlikeye atacak şekilde davranışlar sergileyebilirler.

 Dikkat Eksikliği Nedenleri Nelerdir?

Annenin hamilelik sürecinde alkol ve sigara kullanımı çocukta dikkat eksikliğine neden olan unsurlardan biridir. Dikkat eksiliğinin nedenlerden biri de dikkati toplamayı sağlayan beyin bölgelerindeki fonksiyon kaybıdır.

 Dikkat Eksikliği Hastalığını Dikkate Almalıyız

Dikkat eksikliği hastalığı zaman zaman azalsa da tedavisiz geçmesi neredeyse imkansıza yakındır. Tedavi edilmediği süre boyunca özellikle ergenlik döneminde çevreden gelen tepkiler nedeniyle dikkat eksikliği olan bireyler asosyal bir hayata geçiş yapabilirler. Dikkat Eksikliği Ebeveynler bu hastalık konusunda çok dikkatli olmalı ve çocukluktan itibaren uzman destek alarak tedavinin üstüne düşmelidirler.

 Dikkat Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Dikkat hastalığı bulunan bireylerin bulunduğu tüm ortamlardaki herkesin bireye yardımcı olması gerekmektedir. Dikkat eksikliği hastalığı tedavisinde pekiştireç kullanmak hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Çocuğun dikkat eksikliği hastalığına karşı gösterdiği tüm olumlu davranışlar ödüllendirilmeli bu sayede hastalığın azalması sağlanabilir. Dikkat Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Kişinin kendisine güvenini arttırması için sağlanan destek hastalık tedavisi için çok önemlidir. Uzman hekim desteğine başvurulmalı verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Ebeveynler, uzmanlar ve öğretmenler hep birlikte bu tedavi sürecini yöneterek çocuğun bu dönemi başarılı şekilde atlatmasına destek olmalıdır.