Duygularımızı Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz?

22.04.2022
82
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Duygularımızı Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz?
oy

Duygularımızı Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz? Duygularımız ve düşüncelerimiz, beynimizin ürünleridir. Duygularımızın asıl kaynağı ise yaşadığımız olaylar hakkında yaptığımız yorumlar, değerlendirmeler ve onlara yüklediğimiz anlamlardır. Duygularımızın değişmesi ve onları kontrol altına alabilmek, düşüncelerimizi değiştirmekle mümkündür. Bir beyinde sürekli, “Yapamam.” “Güçlü değilim.” “Kendime güvenmiyorum.” “Ben kötüyüm.” gibi olumsuzluk içeren düşünceler dolaşırsa, o beynin geçen zamanla birlikte buna alışacağı ve duygularının da olumsuzluğa doğru sürükleneceğini unutmamak gerekir.
Biz insanlara bahşedilen hayat, dünya üzerindeki her şeyden daha kıymetlidir. Kişi, bunun farkındalığında olup olayları değerlendirirken daha iyimser olduğunda ruh durumunda yaşanacak değişikliklerinin de önüne geçmiş olur.

Bu farkındalığın kazanılması büyük bir emek ve çaba gerektirse de insanların karşılaşılan zor durumlarla ilgili olumsuzluğa değil de almaları gereken derse odaklanmaları gerekir. Düşüncelerimiz bu yönde değiştiğinde duygularımız da aynı yönde gidecektir. Duygularımızı Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz? Bu sayede duygularımızın bizi değil, bizim onları yönetebileceğimiz güçte olacağız.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.