Mantı Evi Açmak

04.05.2021
68
Okuma Süresi: 6 dakika
A+
A-
Mantı Evi Açmak
oy
Mantı Evi Açmak

Mantı Evi Açmak

Mantı Evi Açmak Mantı Türk mutfağının en nadide yemeklerinden birisidir. Birçok insanın severek tükettiği mantı uğraş gerektirdiği için insanlar genelde kendileri yapmaz mantı evlerinde, lokantalarda yemeyi tercih ederler. Mantı evi açmak isteyen kişi mantı işinde uzmanlaşmış bir ustayla birlikte ev mantısı açarak, bu durumdan hem sevdiği işi yaparak hem de çok güzel fırsatlar kazanç edebilir.

Mantı Nedir?

Türk milleti olarak et gibi hamur işleri de çok sevdiğimiz ürün olduğundan dolayı vazgeçmelerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle hamur işi ile etin birleştiği yemekler Türk milleti tarafından çok tercih edilir ve listenin en üst sıralarında yer alır.

Mantıcı Açmak

Mantı küçük kareler halinde kesilen hamuruna kıymalı ve baharatlı bir iç harçla koyulup ve ağzı kapatılarak kaynar suda haşlayıp daha sonra süzülerek, arzuya göre tereyağı, sos, sarımsaklı yoğurt dökülerek tüketilen bir yemek tır. Mantının şekil bakımından yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterir.

Mantı Kazançlı Bir İş midir?

Gıda sektörlerinde her işte olduğu gibi mantı işinde de kalite ve düzen olduğu taktirde başarısızlık asla oluşmaz ve oldukça kazançlı bir iş haline gelir. Mantı Evi Açmak Kurulan mantı evi kaliteli ve düzenli iş çıkarmaya devam ettiği sürece bir kere gelen müşteri memnuniyetle ayrılır ve mantı yemek için her zaman mantı evinizi tercih eder.

Bu sayede yıllarca mantı evinizi tercih edecek müşteriler kazanabilirsiniz. Küçük bir mantı evi açıp daha sonra kaliteli işler çıkararak ve çok para kazanarak mantı işini büyük bir işletme haline getirebilirsiniz.

Mantı Çeşitleri? 

Geniş bir alana dağılan mantı kültürü genel olarak hamur içine koyulan et olarak bilinir ve arzuya göre kızartarak ya da haşlanmış olarak tüketilen birçok çeşidi vardır. Aşağı da dünya genelinde bilinen bir kaç mantı çeşidine yer vermeye çalıştık.

Kayseri Mantısı; Kayseri de üretilen ve ülkemizde genellikle tercih edilen mantı çeşididir.

Çorum Mantısı; Adından da anlaşılacağı gibi çorum ilinde üretilir. Diğer mantılardan farklı olarak içi boş yapılır

Yağ Mantısı; Bohça gibi hazırlanan bu mantı bol bol yağda pişirilip yenen bir Mantı çeşididir.

Tutmaç; Ufak hamur parçaları halinde dörtgen kesilen ve yoğurtla çorba haline getirilip yenilen bir mantı çeşididir.

Sinop Mantısı; Diğer mantılardan farklı olarak üretilen bu mantı, yoğurt, tereyağı, cevizle birlikte çok güzel bir lezzet oluşturur.

Piruhi; Farklı çeşitleri vardır. En bilindik olanı içi peynirle doldurulanıdır.

Çin Mantısı(DUMPLİNG); Hem başlanır, hem de kızartılır. Genellikle soya sosuyla tüketmek tercih edilir.

WONTON; Bu da tıpkı Çin mantısı gibi haşlanarak ya da kızartılarak yenilir.

GYOZA (Japon mantısı); Genellikle buharda pişirilmişi tercih edilir, bunun yanında haşlanmış ya da kızartılmış şekilde de olur.

Kazak Mantısı; Bu mantı çeşidi kendine özel bir tencerede buharda pişirilir.

Kore Mantısı(MANDU); Buharda, başlama ve kızartma şeklinde yapılır ama bunlarda farklı isimlerle anılır.

Rus Mantısı(PELMENİ); Ruslara ait bir yemektir. İç ihracına bol et konularak yapılır ve kışın ayazda kurutularak tüketilir.

MOMOS (Nepal Mantısı); Hamuru pirinç unundan yapılır ve iç harcı sebzelerden oluşur. Acı olarak servis edilir.

SAMOSA (Hint Mantısı); Hintlilerin en çok tercih ettiği yemektir. İçine konulan baharatlar tadına lezzet verir. Bol yağda Kızartılır ve üçgen şeklindedir.

PİEROGİ (Polonya Mantısı); Ayçöreği şeklindedir. Fırında ya da yağda kızartılarak servis edilir.

Mantı Evi Açmak için Gerekenler

İş yeri açmak için yapmak gerekilen ilk iş yeri açmak ve çalışmak için ruhsat almak. Mantı Evi Açmak Daha sonra iş yer açılacak bir yer bulmak genelde temiz, ferah ve müşteri çeken bir yer tercih edilmelidir. Bulunan yer kiralandıktan sonra mantı evimizi dayayıp döşeyip işe koyulmalıyız. Mantı evi için genellikle ev hanımlarından faydalanılarak mantı üretilir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.