Bebeklerde Ağlama

25.09.2019
180
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Bebeklerde Ağlama
oy

Bebeklerde Ağlama Yeni anneleri ilk zorlayan şey özellikle uykusuz geçirdikleri gecelerdir. Bebeklerde Ağlama Bunun da sebebi bebeklerin geçirdikleri ağlama krizleridir. Altını değiştirirler, mamasını verirler fakat bebekler hala ağlamaya devam eder. Ağlama bebeklerde anormal karşılanmaması gereken bir özelliktir. Çünkü her bebek doğar doğmaz ağlar. Bu durum onların iletişim kurma yöntemidir. Üstelik doğduktan ilk 6 haftalık dönem bebeklerde “ağlama dönemi” olarak adlandırılır.

Bebeklerde Ağlama

Bebeklerde ağlama sadece canı yandığı için değil, bir şeyleri isteme yöntemi olarak da bilinmelidir. Üstelik yeni doğan bir bebekte işitme organı daha gelişmiştir ve sezgileri o yöndedir. Bundan dolayı çevresinden aldığı tepkilere yine ses yolu ile tepki gösterir, yani ağlayarak. Bebeklerde ağlama 6 haftaya kadar oldukça yoğunken 12 ile 16. haftalarda yavaş yavaş azalmaya başlar. Bunun nedeni ise hareket edebilmeleri, etrafındaki nesneleri tutabilmeleri ve oyuncaklarla oynamalarıdır.

Ağlama Türleri

Bebekler açken, kızgınken, uykusuzken, herhangi bir yerleri ağrırken, hatta dikkat çekmeye çalışırken ağlarlar. Üstelik her neye ağlıyor iseler, ağladıkları duyguya göre ağlama sesinin şiddeti, tınısı, süresi olur.

İhtiyacı Karşılanan Bebek Güven Duyar

Bebekler günün 4′ te 3′ ünü uykuda geçirir. Fakat buna rağmen içgüdüsel olarak çevrelerine tepki vermeye devam ederler. İlk 1 aylık dönemde acıkma, üşüme, uykusuzluk, herhangi bir yerinin ağrıması gibi durumlarda ağlarlar. Ağladıkları zaman ihtiyaç duydukları şeyin giderilmesini isterler. Anne babalar bebeklerin ağlamalarına karşı oldukça duyarlı olmalıdır ve ona göre hareket etmelidir.

Bebekler ihtiyaçlarının karşılandığını görünce anne ve babaya karşı güven duygusu geliştirirler. Üstelik güven duygusu, öğrenmenin temelini de oluşturur. Ağlayarak ihtiyaçlarını dile getiren bir bebek ihtiyaçları karşılandığı zaman mutlu olur. İhtiyacını karşılayan kişiye güven duyar ve ona gülümseyerek cevap verir. Bu yöntem onun iletişim kurma yöntemidir.

Kolik Ağlama Nedir?

Geçmeyen ağlama nöbetlerine kolik ağlama denir. Bebek günde 3 saatten fazla ağlar. Sakinleşmesi mümkün değildir. Genelde 3 aylık döneme kadar yaşanan bir durumdur. Kolik ağlama anne babalar için zordur. Bebekler sakinleşmez ve şiddetli bir tonda ağlar. Genellikle doğumdan sonra ikinci hafta görülmeye başlar ve kolik ağlama 3. aya kadar devam eder.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.