Bebeklere Nasıl Et Verilir

22.04.2022
35
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Bebeklere Nasıl Et Verilir
oy

Bebeklere Nasıl Et Verilir? Anneler adına en merak edilen konulardan biri de bebeklerin beslenme düzenidir. Besinlerin verileceği sıklık düzeni çok önemlidir. Elbette bunun yanında verilecek olan besinler de bebeğin gelişimi adına dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Bebeklere Nasıl Et Verilir

0-6 Ay Arası İlk altı ay döneminde bebek sadece anne sütü tüketmelidir. Su dahil ekstra ek gıda verilmemelidir. Sadece hekim tarafından gelişmesi noktasında sıkıntısı olduğu belirlenen bir bebek varsa formül sütler kullanılmalıdır.

Özellikle formül sütler ilk 4 ay için çok önemlidir. Eğer bebek 4 aydan daha büyük ise o zaman formül sütte de sıkıntı varsa o zaman hekim tarafından belirtilen ek gıda kullanılabilir. Ek gıdanın yanında mutlaka demir vitamininin alınmasına dikkat edilmelidir.

6 Aydan Sonra Dünya Sağlık Kurumu da 6 ay tamamlandıktan sonra ek besine geçilmesini önermektedir. Yoğurt, yumurta sarısı, havuç, armut, elma gibi meyve pürelerinin verilmesi önerilir. Anne sütü de bu arada devam etmelidir. Hatta öncelik anne sütünde olmalı ve %70 kadar anne sütü almalıdır. İlk 3 gün kuralları ile ek besine alıştırılması gerekmektedir.

İlk 3 Gün Nasıldır? Bebeğin alerjik bir durumu olup olmadığına bakılması adına ilk verilecek besinler 3 gün boyunca tek olarak verilir ve her gün miktarı artırılır. Böylece bebeğin vücudunun o gıdaya tepkisini ölçülmektedir.

8 Aydan İtibaren Mevsime uygun balıklar dahil ek gıdalarda bazı değişiklikler yapılır. Tarhana vermeye başlanır. Elbette bebeğe sıkıntısı olmaması için fazla baharat olmamasına dikkat edilmelidir. Çorbanın içerisine zenginleştirici sarımsak gibi ürünler katılabilmektedir. Mercimek çorbası yavaş yavaş verilebileceği söylenir. Genelde sebze ağırlıklı çorbalar verilebilir.

Dikkat edilmesi gereken nokta bakladır. Kesinlikle bu dönemde daha bakla vermeye başlanmaz.

 9-12 Ay Döneminde

Artık sofra yemeklerine başlanabilir. Brokoli, karnabahar haşlanıp önüne konulabilir. Böylece çatal ve kaşık kullanmasının alışmasına olanak sağlanmalıdır. Salçalı, tuzlu, şekerli gıdaların çok fazla verilmemesi gerekmektedir. Yemek sularının sağlık açısından bir faydası yoktur. Sadece yağ ve tuzdan oluşan bu karışımın bebek adına yararı yoktur.

 1 Yaş İtibari İle

Artık et dahil rahatlıkla vermeye başlanmaktadır. İyice haşlanmış olan minik parçalar haline bölünmüş şeklinde minik minik verilmeli olası bağırsak sorunları oluşmaması adına bir günde bir yemek kaşığını ilk aylarda geçmemelidir.

Yasaklı olan yumurta beyazı, çilek, kivi, domates, keçi sütü gibi gıdalar da verilmeye başlanır. Tabi yine şekerli gıdaları çok fazla önerilmez. Bebeklere Nasıl Et Verilir Çünkü hızlı diş çürükleri ile beraber bebeğin sağlıksız gelişimini sağlamaktadır. Şeker yerine keçiboynuzu pekmezi, hurma özü gibi gıdalar kullanılabilir.

Daha bebekken beslenmesinin sağlıklı bir şekilde olmasına dikkat eden ve kendi yeme alışkanlığını kazandıran anneler ileride büyüyen bebeğin değişik rahatsızlıklardan kolayca kurtulmasını ya da hastalıklara yakalanma riskinin azalmasına yönelik olanak sağlamalıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.