Kadınlar İçin Sağlıklı Bebeklik Dönemi
Kadınlar İçin Sağlıklı Bebeklik Dönemi Geleneksel olarak, kadınların odak noktası ailedeki herkesin sağlığı, güvenliği ve refahı ile ilgilenmektir. Zaman geçtikçe kadınların kendi sağlıklarına ve iyiliklerine odaklanmaları daha belirgin hale geliyor. Kadın sağlığı, zaman içinde gelişir ve içinde bulundukları yaşam aşamasına bağlı olarak değişir.
Yazı İçeriği
Kadınlar İçin Sağlıklı Bebeklik Dönemi Ön Yargı
Doğum yapmadan önce eğilimler, hamilelikten önceki dönem sağlık durumunuzun genel üreme sağlığınızı ve dolayısıyla hamilelik sırasındaki sağlık durumunuzu etkileyebileceğini göstermektedir.
Çocuk Beklerken
Hamileliğiniz ne kadar erken olursa, sağlıklı hamilelik geçirirsiniz, kadın ve bebek için daha iyidir.
Doğumda Sonraki 8 Hafta
Doğumdan hemen sonraki sekiz hafta heyecan verici zamanlardır. Aynı zamanda bir kadının zihni ve bedeni için muazzam değişim ve iyileşme zamanıdır.
Bebek Sağlığı
Yeni bir bebek sahibi olmak, özellikle ilk kez anne olmak üzere, yeni anneler için en heyecan verici ve muhtemelen en korkunç zamandır. İşte size yeni doğan ve bebek sağlığı hakkında bazı genel bilgiler, ancak en iyi bilgi kaynağının muhtemelen bebeğinizin çocuk doktoru olduğunu unutmayın.
Doğum Sonrası Kendine Bakmak
Doğum sonrası dönem bebeğin doğumundan sonra başlar ve annenin vücudu hamile kalmadan önceki durumuna döndüğünde biter. Bu süre genellikle altı ila sekiz hafta sürer.
Doğum sonrası dönem, yeni bir anne olmak için gereken tüm değişiklik ve düzenlemelerle nasıl başa çıkılacağını öğrenirken, annenin hem duygusal hem de fiziksel olarak birçok değişiklikten geçerek ilerlemesini içerir. Kadınlar İçin Sağlıklı Bebeklik Dönemi Doğum sonrası dönemde ayrıca, yeni doğanlarına nasıl bakacaklarını öğrenirler. Bir annenin gücünü yeniden inşa etmesi için kendine iyi bakması gerekir. İlk birkaç hafta boyunca bol dinlenmeye, iyi beslenmeye ve yardıma ihtiyacınız olacak.
Dinlenme
Aşağıdaki öneriler daha fazla dinlenmenin yollarını bulmakta yardımcı olabilir.
1) İlk birkaç hafta bir annenin bebeği beslemek ve kendine bakmaktan başka tüm sorumluluklarından kurtulması gerekir.
2) Bebek uyurken uyu. Bu, günde birkaç kez sadece birkaç dakikalık dinlenme bile olabilir.
3) Zamandan tasarruf edin. Geceleri beslenmek için bebeğinizi yatağınızın yanına beşiğe alın.
4) Her gün birkaç dakika dışarı çıkın. Sağlık hizmeti sağlayıcınızın önerdiği şekilde yürümeye ve doğum sonrası egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz.
5) İlk iki ila üç hafta sonra, ara sıra gece beslenmesi için emzirilen bebeklere süt sağın. Kadınlar İçin Sağlıklı Bebeklik Dönemi Bu şekilde başka biri (babası) bebeği besleyebilir ve daha uzun bir kesintisiz uyku süresi yaşayabilirsiniz.