İnstagram’da Mavi Tik (Sayfa Doğrulama) Nasıl Alınır?

18.09.2021
118
Okuma Süresi: 5 dakika
A+
A-
İnstagram’da Mavi Tik (Sayfa Doğrulama) Nasıl Alınır?
oy

İnstagram’da Mavi Tik (Sayfa Doğrulama) Nasıl Alınır? İnstagram’da hesap onayı almak oldukça önemli bir konudur. Onaylı hesaplar kişilerin haklarını koruma ve telif altına alma işlemi yapılmış olur. Hesabınızın onaylanması durumunda ise kullanıcı adınızın hemen yanında mavi tik işareti bulunur. Peki, mavi tik nasıl alınır?

İnstagram’da Mavi Tik Alma

Mavi tik almak için ilk olarak başvuruda bulunmanız gerekir. Başvurunuz kabul edilirse sayfanız doğrulanır ve mavi tik alırsınız. İnstagram Mavi tik almak ve hesabınızı doğrulatmak için Ayarlar bölümüne girmeniz gereklidir. Ayarlar kısmında ise Hesap başlığı altında bulunan “Doğrulama İsteği” sekmesini bulup ona tıklamalısınız. Tıkladıktan sonra mavi tik almak için çıkan formu doldurarak gönderin. Formu doldururken sizden istenecek olanlar şunlardır;

İnstagram Mavi Tik Onaylatma

  • Kendi adınız ve hesap adınız.
  • Kullandığınız isim (takma bir ad kullanıyorsanız)
  • Hesabınızın kategorisi (eğlence, Blogger, Influencer, işletme, müzik, moda, organizasyon gibi)Kimliğinizin üzerinde bulunan fotoğraf Formu doldurduktan sonra göndere tıklayın.

Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Bu sayede başvuru formunuz tamamlanmış ve başvuru işlemini gerçekleştirmiş oldunuz. Ancak unutmayın ki başvuru yapmış olmanız başvurunuzun kabul edileceği anlamına gelmez. Başvurunuzun onaylanmama ihtimalini unutmayın.

Instagram Mavi Tik Alabilmek İçin Neler Yapılmalı?

Mavi tik alabilmeniz için hesabınızı aktif olarak kullanmanız gerekiyor. Paylaşım yapmaya uzun süre aralık verirseniz veya marka çatısı altında olmayan bir hesabın sahibiyseniz mavi tik almak sizin için biraz zor olacaktır. Yine yüksek etkileşimli bir hesaba sahip olmakta mavi tik almanızı oldukça kolaylaştıracaktır. Bunu yapmak için Instagram’da aktif olmanın yanı sıra diğer platformlarda da İnstagram hesabınızı paylaşarak İnstagram etkileşiminizi artırabilirsiniz.

Instagram’da Mavi Tik Hızlı Onay

Burada önemli olan diğer konu ise takipçi sayınızdır. Takipçileriniz kendiliğinden gelmelidir. Beğeni ve takipçi satın almaktan kesinlikle uzak durmalısınız. İnstagram bu konuda son derece hassastır. Takipçi ve beğeni alan hesapları doğrulanamaz. Instagram’da Mavi Tik Hızlı Onay Ayrıca bu tür işlemler hesabınızın kapanmasına neden olabilir. Başka sayfaları taklit etmekten ve kopya içerik üretmekten kaçınmalı, tamamen özgün içerik üretmelisiniz. Özgün içerik üretmek etkileşim oranınızı artıracak ve bu da mavi tik almanızı kolaylaştıracaktır.

İşletmeler İçin İnstagram Mavi Tik Onaylatma

İşletmeler İçin Mavi Tik Neden Önemlidir? Çünkü; işletmelerinizi rakiplerinden daha ön planda tutmak ve daha geniş kitlelere daha kısa zamanda ulaşmak için mavi tik son derece önemlidir. Ayrıca mavi tik almış olan sayfalar, İnstagram tarafından doğrulanmış olduğu için daha güvenilir konumdadır. Örneğin bir butiğinizin olduğunu düşünelim. Butiğiniz için İnstagram’da sayfa açtınız ve aktif bir şekilde kullanıyorsunuz.

Ürünlerinizin ne kadar güzel ve uygun fiyatlı olursa olsun ürünlerinizi ön plana çıkarmazsanız satış yapamazsınız. İnstagram’da Mavi Tik (Sayfa Doğrulama) Nasıl Alınır? Ancak İnstagram üzerinde onaylanmış hesabınızda bu ürünleri satarsanız, çok daha geniş kitlelere ulaşmış olacaksınız. Mavi tik burada sizi avantajlı kılacak. Çünkü hem müşterilerin güvenini kazanmış olacak hem de insanların sizi internet üzerinden bulması daha kolay olacaktır. Bu sayede etkileşim oranınızda artacaktır.