Burçlara İnanmak Günah mıdır? Burçlar Kur’an’da geçer mi ?
Burçlara İnanmak Günah mıdır? Burçlar Kur’an’da geçer mi? Burç ve fal tarzındaki çeşitli inançlar, ğaybı bilmek, gaipten haber vermek gibi detaylara indiği vakit haram olur. Bu işlerden uzak durmalı, ve günah olduğunu kabul etmeliyiz.
Yazı İçeriği
Burçlar Kişinin Özellikleri Hakkında Bilgi Verir mi?
Burçları kullanarak, bilinmeyen şeyleri bildiğini söyleyen insanlara inanmayınız. Herhangi bir insan ğaybı bildirmez, bitiremez. Ğaybı bilen yalnız Allah’tır, Allah’ın bildirdiği seçkin kullardır.
Burç ve fal gibi şeylere inanmak kişiyi sadece günaha sürükler. Ancak burçlara bakarak bazı tahminlerde bulunmak, kesin olmamakla birlikte temel kişilik özellikleriyle ilgili bilgiler vermek, daha doğru olur.
Burçlara inanan günaha girer mi?
Eğer bir kişi, İnternet’ten veya herhangi bir başka mecradan okuduğu burç özelliklerine, veya burçlarla kendi kaderi arasında kesin bir bağlantı olduğuna inanırsa, bu kişi şirk koşan kişi olarak görülür. Burçlara İnanmak Günah mıdır? Burçlar Kur’an’da geçer mi? Çünkü kader ve kısmet yalnızca Allah’ın elindedir. Yıldızlara veya gök cisimlerine bağlı bir iş değildir. Ancak kişi bu konuda inanan bir insan olmaz, yalnız eğlence maksadı ile bakarsa, o zaman günah işlemiş olur.
Burçlar Kur’an-ı Kerim’de geçer mi?
Burçlar, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de takım yıldızları ve yıldız kümeleri olarak geçmiştir. Herhangi bir burç ismi, yay, oğlak ve benzeri isimler geçmemektedir. Burç denildiği zaman aklımıza isimler, aylar gelebilir. Kitabımızda bu anlamları taşımadığı için inanca ters bir durum olmuş olur.
Gelecekten haber verdiği söylemek ve buna inanmak, falcılık yapmak demektir. Fal bakmanın günahı neyse bunun günahı da aynen öyledir.
Burçlara inanmalı mıyız?
Biz Müslümanların inancı gereği, burçların ilmiyle ilgili konularla, astroloji ilmi alakadar olabilir. Kur’an’da Geçmiş olan bilgiler sayesinde, birçok araştırmaya, yıldızlar hakkında daha fazla elime sahip olunabilir. Yalnız, bu konularla ilgili derine inmek demek, gelecekten haber vermek demek değildir.
Fala bakanlar ve yıldızların insanların kaderi ile ilgili olduğuna inananlar, insanın doğumu, ölümü, ve kişilik özellikleri hakkında bilgiler sunarlar. Bu yanlıştır ve eskilerinde deyimi ile buna müneccimlik denir. İslam’da yeri olmayan bir iştir.
Burç özelliklerini takip etmek günah mıdır?
Ehli sünnet inancına göre, bu söylenen şey yanlıştır. Yıldızların veya burç dediğimiz şeylerin, bir şey yaratma gücü ve imkanı yoktur.
Bize anlatılan burçlara inanmak, okumak, ve kendi burcunuz olarak sahiplenip takip etmek, imanı tehlikeye atan işlerdendir. Elbette ki astroloji ilmi gerçekdir. Ancak astroloji ilmini incelerken, şu burç bu burçla evlensin, bu burç şu burçla iyi anlaşır gibi saçma ibareler görmekteyiz. Bunları yazanlar ise astroloji ile ilgilendiklerini söyleyen insanlardır. Bu konu tamamen yanlış bir bilgidir.
Astroloji ile ilgilenen kişiler böyle yorumlarda bulunmazlar. Burçlara İnanmak Günah mıdır? Burçlar Kur’an’da geçer mi? Bu işler falcıların ve kahin olduklarını iddia edenlerin işidir. Burcunun özelliklerini takip etmek, şunu yaparsan mutlu olurum, şu renk giyersem işlerim ters gider diye bir düşüncenin içine girmek, doğru değildir.
İnsanoğluna fayda sağlayan veya zarar veren hiçbir şey bu kadar basit değildir. Külliyen söylenen sözlere inanmak, iman etmek, kişiyi şirke iter. Çünkü, kişi kendine gelen iyiliğin Allah’tan olduğuna değil, yıldızlardan, burçlardan olduğuna inanmış olur.
Burçlar var mıdır?
Burçlar var mıdır diye soracak olursak, Evet burçlar vardır. Burçların var olması, mevsimlerin var olmasına benzer. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış, bu mevsimlerin var olması gibidir. Mevsimlerin insan üzerine etkileri vardır.
Kişi bilinen bazı yıldızların parlak olduğu dönemlerde doğduysa, kişilik olarak, yapı olarak etkilenebilir. Benim burcum bu ben bu böyleyim değişemem demek günahtır. Şüphesiz burcuna inanmak demektir. Bizi şekillendiren şey Allah’ın hükümleri dir.
Fizyolojik olarak, insan üzerinde burçların ve yıldızların tesiri vardır. Burçlara İnanmak Günah mıdır? Burçlar Kur’an’da geçer mi ? Mizaç olarak insana yumuşaklık veya bir sertlik verebilir. Fakat kişi hangi mizaca sahip olursa olsun, bir Müslümanın özellikleri Allah’ın emrettiği üzere olmalıdır. Burcunu delil göstererek, sert olmaktan veya yumuşak huylu olmaktan kaçınmak, yanlıştır.