Bilinçli Market Alışverişine Dair Müthiş Öneriler 

16.04.2022
83
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Bilinçli Market Alışverişine Dair Müthiş Öneriler 
oy

Bilinçli Market Alışverişine Dair Müthiş Öneriler Bilinçli bir market alışverişi yapmanın yolu bilinçli bir tüketici olmaktan geçer. Bilinçli bir tüketici olmak içinde hakkımızı ve sorumluluklarımızı iyi bilmeliyiz. Bilinçli tüketici olarak hem paramızı doğru kullanırız hem de devletimizin kaynaklarını gereksiz yere kullanmayız. Bilinçli bir tüketici olduğumuz zaman bir sorunla karşılaştığımızda hangi kurumlara başvurup hakkımızı nasıl geri alacağımızı da biliriz.

Bilinçli Market Alışverişine Dair Müthiş Öneriler

Bilinçli Market Alışverişi Nasıl Yapılır?

1) Tarihe Bakın ve Fişi Saklayın

İlk olarak aldığımız ürünün tarihine bakıp tarihinin geçip geçmediğini kontrol etmeliyiz. Eğer tarihi geçmiş bir ürün alırsak hem paramız hem vaktimiz boşa gider. Fark etmeden tarihi geçen bir ürün aldığımızda ise izlememiz gereken yol ürünü iade etmektir. Aldığımız ürünü iade etmenin yolu ise fişi saklamaktır. Fişi her alışverişten sonra almalı ve saklamalıyız. Yoksa ürünü iade etmekte sorun yaşarız. Bilinçli bir tüketici her alışverişten sonra fişini saklar.

2) Liste Hazırlayın

Bilinçli bir market alışverişinin diğer yolu ise alışverişe çıkmadan önce liste hazırlamaktır. Liste hazırlamadan alışverişe çıktığımız taktirde ihtiyacımız olan ürünleri almayı unutabiliriz ve gereksiz ürünler alabiliriz. Liste hazırlayarak gereksiz harcamalarında önüne geçeriz.

3)Açken Alışveriş Yapmayın

Açken alışveriş yapmakta sakıncalıdır. Aç olduğumuz için ihtiyacımız olmayan ürünleri de alabiliriz. Bilinçli bir alışveriş yapmak istiyorsak ihtiyaç ve isteklerimizi belirleyip ihtiyaçlarımızı almalıyız.

4) Küçük Sepet Kullanın

Az ürün alacaksak büyük sepet kullanmamalıyız çünkü beynimiz bizi sepeti doldurmaya itecektir. Bundan uzak durmak için küçük sepet kullanmalıyız.

5)İndirimleri Takip edin

Alışveriş yaparken birçok markete gitmeli en uygun fiyat hangisinde ise ondan alışveriş yapmalıyız. Bunun sonuncunda bir miktar tasarruf yapabiliriz. Biriktirdiğimiz parayı başka ihtiyaçlarımız da kullanırız. İndirimleri takip edip kaliteli ve ucuz ürünleri satın almalıyız. Gelir ve giderlerimizi hesaplayarak aylık bütçe oluşturmalıyız. Bu aylık bütçemizi aşmamaya dikkat etmeliyiz. Böylece gereksiz market alışverişi yapmalıyız.

6)Tek Kullanımlık Ürünlerden Uzak Durun

Tek kullanımlık ürünlerden kaçınmalıyız. Çünkü tek kullanımlık ürünler normal boy ürüne göre daha pahalıdır. Bunun yerine ihtiyacımız olan ürünün normal boyunu almalıyız.

7)İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

İşlenmiş ürünlerden uzak durmalıyız. İşlenmiş ürünler insan sağlığına zararlı maddeler içerir. İşlenmiş ürünler almak yerine evde taze sebzelerle kendi yemeğimizi yapmalıyız. Böylece daha sağlıklı ömür geçiririz.