2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir?

07.01.2022
164
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir?
oy

2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir? 2022 senesi içerisinde işyeri kuruluş desteği olarak KOSGEB tarafından 5000 liralık hibe bilmektedir. Gazi, engelli ve 1. derece şehit yakını olan kadın girişimcilere ise pozitif bir ayrımcılık yapılmaktadır. Bu ayrıcalık ile 5.000 yerine 10.000 liralık hibe desteği sağlanmaktadır. Totalde geleneksel bir şekilde girişimcilik desteği adı altında yeni işyeri açacak vatandaşlara 2 yıl boyunca program dahilinde 65 bin liraya kadar KOSGEB hibe desteği verilir.

2022 Kosgeb Kredisi KimeVerilir?

İşlerinizi büyütmek, yeni yatırımlarda bulunmak ve bu mali sorunlarınızı çözmek için 2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir? 2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir? yazımızı araştırdığınızı düşünerek sizler için bu önemli detayı araştırmak istedik, Kusursuz ve hızlı hibe desteği için yazımız sizlere yardımcı olacak.

KOSGEB Hibe Kredi Desteğinin Verilmesinin Amacı Nedir?

İlk etapta KOSGEB hibe desteğinin ne için verildiğini bilmekte fayda olacaktır. Yani herhangi bir vatandaş, kendisine bir iş yeri açacağı zaman neden KOSGEB vasıtasıyla kendisine hibe veriliyor? Kurum; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Açılımı ise küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığıdır.

Kuruluş felsefesi ise genel itibariyle işsizliği minimum seviyeye düşürmek ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak olan KOBİ ile iş düşüncesine sahip olan yeni girişimcileri doğru bir biçimde ticari faaliyete dahil etmektir. Bu amaç doğrultusunda kurulmuş olan kurum, pek çok destek programlarını sunuyor.

Bu destek programları içerisinde genel itibariyle yeni işyeri açacak olan girişimci vatandaşlara ‘girişimcilik destekleri’ adı altında bulunan ‘girişimciliği geliştirme destek programı’ ile destek veriliyor. Bu programdan olmak isteyen saçların bazı koşullara sahip olması gerekir. Bu koşulların yanı sıra aynı zamanda program bağlamında bulunan hibe teşvik yerini alması açısından yine bazı adımları yerine getirmekte fayda olacaktır.

2022 KOSGEB Desteklerinden Faydalanma Koşulları Nelerdir?

Öncelikli olarak 18 yaşından Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşının olunması gerekir. Üst yaş sınırı diye bir kısıtlama yoktur ve yabancı uyruklu vatandaşlar bu avantajlardan faydalanamaz. Daha öncesinde KOSGEB’den hibe almamış olması gerekir. FETÖ ve PKK gibi terör örgütü suçlarında bahis yatmamış ya da mensubu olmamak gerekir. Herhangi bir yerde sigortalı bir şekilde çalışmıyor olmak gerekir.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi hayatında bulunarak girişimcilik sertifika ısının alınması gerekir. 2022 KOSGEB Kredisi Kimlere Verilir?  Bu şartların tamamı yerine getirildikten sonra vatandaşların, KOSGEB desteklerinden faydalanmalarının önünde hiçbir engel kalmayacaktır.