2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

07.01.2022
716
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?
oy

2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır? Fakirlik belgesi ya da diğer ismi ile muhtaçlık belgesi nasıl alınır? Bu soru, özellikle de son zamanlarda kış aylarının gelmesi ile beraber Türkiye’de bulunan milyonlarca vatandaşı İnternet ortamında çeşitli arama motorlarında sorgulatmaya yönlendirmektedir. Muhtaçlık sınırı altında kalan yurttaşların alabilecekleri muhtaçlık belgesi; gerçek gereksinim sahiplerinin Türkiye’deki kurumlar aracılığı ile yapılan sosyal yardım çeşitlerine başvuru yapabilmelerine olanak tanıyor.

Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, belediyelerin veya ayni ya da nakdi yardımlar yapan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının başta para yardımı olmak üzere gıda yardımı, kömür ile odun yardımı gibi yardımlarına başvuru yapmayı düşünen vatandaşlardan kurumlar tarafından fakirlik ya da diğer ismi ile muhtaçlık belgesi talep edilir.

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır?

Eğer durumunuz müsait değilse bu belge sayesinde değişik olanaklardan yararlanabilirsiniz. Gerekli bilgiler yazı içimizde.

Fakirlik Belgesi (Muhtaçlık) Nedir?

Parasal açıdan problem yaşayan, temel asgari gereksinimlerini dahi karşılamakta zorluk çeken ihtiyaç sahiplerinin kamu kurum ve kuruluşlarının nakdi ve aynı yardımlarına başvuru gerçekleştirirken teslim etmeleri gereken, yasal bağlayıcılığı bulunan belgeye fakirlik ya da diğer ismi ile muhtaçlık belgesi adı verilir.

2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

Fakirlik Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

Fakirlik (muhtaçlık) belgesi almak isteyen gereksinim sahibi ve parasal açıdan problem yaşayan yurttaşların ikametgahlarının bulunduğu yerde bulunan muhtarlıklar ile iletişime geçmeleri gerekir. Muhtaçlık belgesini başvuru sahibi doldurduktan sonra muhtar, onaylar ve imzalar daha sonrasında ise bu evrak, belgeye başvuru gerçekleştiren kişilere teslim edilir.

Fakirlik belgesini alan vatandaşlar da bu belgeyi sosyal yardımlarına başvuru gerçekleştirmek amacıyla yardım başvurularını gerçekleştirir. Muhtaçlık belgesini; e devlet uygulaması üzerinden indirmek mümkündür. Vatandaşların, T.C. kimlik numaraları ile beraber e-devlet uygulama şifrelerini beraber kullanmak suretiyle e-devlet uygulaması üzerinde sisteme giriş yaptıktan sonra fakirlik belgelerine erişim sağlamaları mümkündür.

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır?

E-devlet uygulaması üzerinden indirilen belgeyi bağlı olunan yani ikametgahın mevcut olduğu yerdeki muhtarlık makamına götürtüp, imzalatmak şeklinde bu belgeyi almak mümkündür. Fakirlik ya da muhtaçlık belgesi; sadece muhtaçlık sınırı altında bulunan vatandaşlara verildiği için bu belgeye başvuru gerçekleştirim kişilerden muhtarlık; SGK gelir belgesi talep ediyor. 2022 Fakirlik (Muhtaçlık) Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır? Başvuru sahibinin gelir vergisinin yanı sıra aynı zamanda değişik bölgelerde teslim etmesi gerekebilir.