İmam Nasıl Olunur?

26.04.2021
7
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
İmam Nasıl Olunur?
oy

İmam Nasıl Olunur? İnsanların çoğu inanışları doğrultusunda yaşarlar. Din inşaların yaşam tarzlarını etkilemiş ve dinin gerekleri doğrultusunda yaşamlarını şekillendirmeye başlamışlarıdır. Hz. Muhammet(sav) ile birlikte son ve tek hak din olarak kabul edilen Müslümanlık, ülkemizdeki çoğu insan tarafından benimsenmiş ve bu dini insanlara anlatmak, yaşatmaya çalışmak için görevlendirilmiş erkek din adamlarına imam adı verilmiştir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıyla oluşan diyanet işleri dinimizin insanlar tarafından yaşanması için elinden geleni yapmaktadır. Din görevlisinin dini diğer insanlara doğru anlatabilmesi için her dini konuya tam anlamıyla hâkim olması gerekmektedir.

İmam Nasıl Olunur, Ne gerekli

Ayrıca namaz kıldıran imamın kıraatınında düzgün olması gerekmekte imam adaylarında dikkat edilen diğer bir nokta olmuştur. Dinimizce erkeğin üstünlüğü gereği namazı erkeklerin kıldırması daha uygun görülmüş, kadınlar dinimizce en kıymetli varlıklar olarak sadece kendilerine mubah kılınan erkek tarafından görülebilir. Buradan kadının küçümsendiği fikri oluşmasın, tam aksine kadına verilen değerden kaynaklıdır sadece helal olan erkeklere görünmesi.

Dinimizce bu kadar kıymetli olan bir varlığında imamlık yapması doğru olmaz zaten. İmamlık için gerekli bilgilerin küçük yaşta bireye verilmesi gerekir ki bu amaca yönelik imam hatip okulları oluşturulmuş ve birçok imam bu okullarda yetiştirmiştir. İmam hatip mezunu aday KPSS sınavında yeterli puanı aldığı ve sözlü mülakatı geçtiğinde imam-hatiplik yapmaya hak kazanır. Düz lise mezunları da ilahiyat ön lisans eğitimlerinin ardından aynı şekilde sınavlara tabi tutularak tercihleri doğrusunda göreve başlar. Göreve başlayacak olan kişi kendisinin ayrık din adamı olduğunu unutmamalı ve ona göre davranışlarında dikkatli olmalı aynı zamanda cemaate örnek olmalıdır. Dini sevdirmeli güler yüzlü ve anlayışlı olmalıdır. İmam Nasıl Olunur? Vaazları yaparken insanların eksiklikleri üzerinde durmalı ve kötü alışkanlıkları hususunda onarlı uyarmalıdır. Bunları yapamadığı taktirde imam sıfatını taşımış olsa da tam bir imam olmamış olacak bu da dini temellerimize zarar verecektir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.