Badem Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Badem Yağının Faydaları

03.05.2021
7
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Badem Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Badem Yağının Faydaları

Badem Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Badem Yağının Faydaları E vitamini açısından oldukça zengin ve yararlı bir yağ olan badem yağının iki ayrı çeşidi bulunur. Tatlı badem yağı ve acı badem yağı olmak üzere ikiye ayrılır.

Badem Yağı Nedir?

Genellikle kozmetik ürünlerinde ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan badem yağı, tatlı badem yağıdır. E vitamininin yanı sıra protein açısından da oldukça zengin bir yağdır. Bu yağ elde edilirken hiçbir kimyasal yöntem kullanılmaz. Yalnızca soğuk pres işlemi ile badem yağları elde edilir. Özellikle duyarlı ve ince bir cilde sahip olan kişiler için çok yayarlı bir yağdır. En bilindik etkisi olarak cildi yumuşak halde tutması gösterilebilir.

Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Badem yağları uzun yıllardan beri güzellik amacıyla kullanılmıştır. Günümüzde de birçok ürün üretilmiş olsa da sıklıkla badem yağları kullanılmaktadır. Son dönemde sıkça görülen sorunlardan olan siyah noktalar için oldukça etkilidir. Badem yağı, gözeneklerin genişlemesini sağlayarak cildin lekelerden ve siyah noktalardan kurtulmasını sağlar. E vitamini açısında oldukça yüksek olduğundan dolayı saça da uygulanabilir.

Badem Yağının Faydaları

Hem cildin hem de saçın E vitamini ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmektedir. Kış aylarının ülkemizde oldukça soğuk geçtiği düşünülürse bu dönemlerde ciltlerin özel olarak bakıma ihtiyacı vardır. Havanın soğumasıyla daha kuru bir yapıya bürünen cildi nemlendirmek amacıyla badem yağları kullanılabilir. Bu yağın diğer bir faydası da makyaj temizleme işlemlerinde kullanılabilmesidir. Badem Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Badem Yağının Faydaları Bir pamuğa birkaç damla damlatılarak makyaj temizleme işlemlerinde kullanılabilir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.