Çeşitli Tedavilerde Aloe-Vera Etkisi ve İyileştirme Süreci

16.06.2021
6
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Çeşitli Tedavilerde Aloe-Vera Etkisi ve İyileştirme Süreci
oy

Aloe-Vera Yara ve yanık tedavisi

Çeşitli Tedavilerde Aloe-Vera Etkisi ve İyileştirme Süreci Aloe vera jelin yara ve yanık tedavilerini hızla iyileştirme etkileri birçok deneysel araştırmalarla gösterildikten sonra, aloe vera jelin bu etkiyi nasıl meydana getirdiği ve hangi öğelerinin rol oynadığının ortaya koyulması için yapılan araştırmalar olmuştur. Aloe vera jel ile donma sonucunda oluşan yaraların iyileştirilmesine ait deneysel çalışmalarla buradaki etkisi ile doku kaybının azaldığı tespit edilmiş, tromboksan oluşumunu bloke edici etkisi ile açıklanmaya çalışılmıştır.

Yanıklar da yara tedavisinde olduğu gibi Aloe vera jel tedavisinin alışılagelmiş konularındandır.

Yanık iyileştirme sürecine, özel bir iyileştirme süreci olarak bakmak mümkündür. Yanık vakalarında aloe vera jel’in kullanılma mazisi, 1930’lu yılların başlarına dayanır. Araştırmalardan birinde, Aloe vera jelin içerdiği maddeler ve aktiviteleri ortaya çıktıkça kobaylar (deney fareleri), tavşanlar ve insanlarda yapılan klinik incelemelerin ilerlediğini ve donma yanıkları, ısı yanıkları ve elektriksel yanıklarla birlikte meydana gelen doku hasarlarında jelin, tedavi edici özelliğe sahip olduğu gösterilmiştir.

Aloe-Vera İyileştirme süreci

Aloe vera jel uygulanan yara ve yanık tedavilerinde hem iyileşmenin hızlandığı hem de ortamdaki bakteri sayısında %60 azalma meydana geldiği saptanmıştır.

Sonuç olarak Aloe vera jel içerdiği maddelerin eşliğinde hem bağışıklık sisteminin elemanlarını uyararak hemde doku onarımı ve yenilenmesi faktörlerini harekete geçirerek, cilt üzerindeki etkisini göstermektedir. Çeşitli Tedavilerde Aloe-Vera Etkisi ve İyileştirme Süreci Bu etkilerinin bilinmesi yara ve yanık tedavisi dahil olmak üzere bugün Aloe vera Jel’in neredeyse bütün kozmetik ürünlerinin bileşimine girmesine sebep olmuştur.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.