Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi

11.10.2021
68
Okuma Süresi: 6 dakika
A+
A-
Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi
oy

Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi Başarılı olmak ve her zaman öğrenmek her öğrencinin sorumluluğundadır. Okul boyunca yeterlilikler sınavlarda test edilir. Bu nedenle, elde edilen başarının yıllar içindeki çabalarınızı ölçebilmesi için sınava kapsamlı bir hazırlıkla girin.

Sınava En iyi Nasıl Hazırlanır

HAZIRLIK TÜRLERİ

  1. Akademik Hazırlık
  2. Zihinsel Hazırlık
  3. Sınava Başlama
  4. Soruları Cevaplama

AKADEMİK HAZIRLIK

Akademik Hazırlık 3 önemli aşamaya ayrılır, yani:

Erken Aşama Sarf Malzemeleri

Bu, okul günü boyunca sağlanan malzemelerdir. Buna derste konsantre olmak, notları tamamlamak, tüm konuları okumak ve not almak dahildir. Öğrenilenleri anlayın ve bir sorun varsa öğretmene başvurun.

Orta Seviye Hazırlık

Sınavdan yaklaşık 2 ay önce. Öğrencilerin tüm kısa notları yeniden okumaları ve notları yalnızca önemli gerçeklere göre özetlemeye çalışmaları iyi olur. Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi Her not için anahtar kelimeler oluşturun. Öğrencilerin öğrendiklerini hatırladıklarından emin olmak için hatırladıklarını yeniden yazın. Öğrencilerin her konuyu anladığından emin olun. Hafızayı güçlendirmek için arkadaşlarınızla konuşmayı deneyin. Sınav sorularının formatına aşina olmak için geçmiş sorular için alıştırmalar yapın.

Son Hazırlık

Sınavdan bir hafta önce. Tüm kısa notları tekrar okuyun. Tüm sınav konularını hatırladığınızdan emin olun. Kısa notlar yalnızca anahtar kelimeleri içermelidir. Bir konunun içeriğini tamamen yeniden yazabilmek için notları olabildiğince sık gözden geçirin.

ZİHİNSEL HAZIRLIK

Sınav Gecesi

Ertesi gün kendinizi yenilemek için yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Kalemler, kurşun kalemler, silgiler, cetveller, kimlik kartları ve diğerleri gibi sınav için teknik gereksinimleri toplayın. Alması ve hatırlaması kolay bir yere koyun. Başarılı olma kararlılığınızı ve kararlılığınızı güçlendirin.

Sınavdan Önce Sabah

Sınavdan en az 15 dakika önce sınav yerine erken gelin. Bu size huzur vermek içindir. Sınav salonuna girmeden önce dersi arkadaşlarınızla tartışmamak en iyisidir. Bu tür tartışmalar zihninizi rahatsız edebilir. Sınavlar karşısında sakin olmanız ve mükemmel bir başarı elde etmeniz için dua edin. Sınav salonuna disiplin ve güvenle girin. Koltuğunuzun rahat olduğundan emin olun. Oturun ve zihninizi sakinleştirin.

SINAVA BAŞLAMA

Gözetmenin talimatlarını dinleyin. Soru kağıdınızın eksiksiz olduğundan emin olun. Tüm soruları görün. Cevaplanacak tüm soruları işaretleyin. Unutmamak için cevaplanacak sorunun içeriğini yazın.

SORULARI YANITLAMA

Objektif Sorular

Her soru için süreyi bölün. Örneğin, soru sayısı 60, ayrılan süre 1 saat 30 dakikadır.Bu nedenle 1 soruyu cevaplama süresi 1 dakika 30 saniyedir. Soruyu dikkatlice okuyunuz. DOĞRU, YANLIŞ, HARİÇ, HARİÇ ve benzeri kelimeleri etkileyip. Tüm cevap seçeneklerini görün. Yanlış olduğundan emin olduğunuz cevabı (x) işaretleyiniz. Geriye kalan cevap cevaptır. Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi Cevabın doğru kutuda işaretlendiğinden emin olun. Önce basit soruları cevaplayın. Cevaplanmamış soruları işaretleyin. Bitirdikten sonra, kalan zor sorulara geri dönün. Hala cevap vermiyorsa, kendinize güvendiğinizi düşündüğünüz cevabı işaretleyiniz. Cevabı değiştirmek istiyorsanız, temiz bir şekilde silin ve yeni cevabı güzelce işaretleyin. Bir soruya iki cevabı işaretlemeyin.

Deneme soruları

En çok içeriğe sahip soruyu seçin. Sakince cevap vermeye başlayın. Belirtilen tüm soruları yanıtlayın. Cevabın uzunluğu, içeriğe ve ayrılan zamana bağlıdır. Cevaplar, makalenin uzunluğuna veya kısalığına göre değil, içeriğine ve düşünceli argümanlara göre değerlendirilir. Soruları belirlenen süreye göre cevaplayınız. Her soru dengeli olmalıdır. Sınava Hazırlanma Ve Sınav Stratejisi Cevap verirken her zaman soruya atıfta bulunun, böylece cevabınız başlıktan sapmaz. Cevaplamayı bitirdikten sonra, kontrol etmek için biraz zaman ayırın. Yazılan soru numarasının doğru olduğundan emin olunuz. Yazımı, cümleleri ve diğer belirsiz bilgileri kontrol edin. Yazı açık, net ve okunması kolay olmalıdır. Net yazma, ‘gösterim’ puanını artırmaya yardımcı olur. Sınavla yüzleşirken doğru hazırlık ve gönül rahatlığı çok önemlidir. Sınavı, zahmetli ve külfetli bir şey değil, tüm bu zaman boyunca yaptığınız hazırlığın bir ölçütü haline getirin.