Seo nedir Seo nasıl yapılır?

30.05.2021
30
Okuma Süresi: 11 dakika
A+
A-
Seo nedir Seo nasıl yapılır?
oy

Seo nedir Seo nasıl yapılır? : Arama motoru optimizasyonu kısaltılması olan SEO Web sitelerini optimize etme işlemidir ve geniş çaplı bir işlemdir, bu işlemin bir kez yapılması ile site için amaçlanan trafik elde edilmiş olmaz. Bu çalışma geniş kapsamlı ve sürekli olmalıdır. Ziyaretçiler, belirli anahtar kelimeleri arama motorlarına girerek o anahtar kelimelerle ilgili olan en geniş kapsamlı ve bilgi verici yazılara ulaşmak isterler.

Seo nedir

Web site sahipleri de hitap ettikleri kitlenin arayacakları anahtar kelimeleri güncel paralı sitelerden ya da Google’ın anahtar kelime analizinden yararlanarak toparlar ve her anahtar kelime için makaleler hazırlatırlar. Yani Web sitesinin yüksek hit alabilmesi yüksek ziyaretçi potansiyeline kavuşabilmesi için, o siteden ana konusu ile ilişkili olan bütün anahtar kelimelerin temel oluşturduğu yüzlerce hatta binlerce makalenin düzgün bir şekilde hazırlanıp yayınlanması gereklidir.

Güncel İçerik ve Seo

Sitelerin güncel olması her gün makale yayınlaması Seo çalışmalarını bir ayağını oluşturur. Bu makalelerin yüzde 100 özgün olması ve giriş gelişme sonuç paragrafları ile anlatılmak istenen konunun geniş bir şekilde anlatılması Seo çalışmasının düzgün yapılması için gereklidir. Unutmayalım ki hiç ziyaretçisi olmayan bir siteden değeri de hiç olacaktır.

SEO Çalışması Neden Yapılır?

Seo çalışmalar yapılarak Web siteleri istenen trafiği elde eder. Bu trafik sitede yayınlanan reklamların görüntülenmesi / tıklanması sayesinde site sahibine gelir getirir. İster kişisel blog Sitesi olsun ister farklı amaçlarla açılan internet siteleri olsun Eğer site ziyaretçi sayısını yükseltmek istiyorsa düzenli ve sürekli Seo çalışması yaptırmak zorundadır.

Organik Trafik ve Seo

Web siteleri kaliteli trafik almayı amaç edinmelidir. Kaliteli trafikten kastımız bir siteye giren ziyaretçilerin, o sitenin müdavimi olmasıdır. Bu site bir haber sitesi olabilir ya da bir e-ticaret Sitesi olabilir veya kişisel bir blog olabilir. Bir sitede ne kadar çok düzgün makale varsa o makaleleri okuyacak ziyaretçi sayısı da fazla olur.

 Organik Hit

Bir web site Sahibinin temel amacı organik hit almaktır. Organik hit ziyaretçilerin arama motorlarına anahtarlar yazarak, arama motorlarının yönlendirilmesi ile siteye giriş yapan ziyaretçi hitidir. Bazı web site sahipleri Instagram Facebook gibi sosyal ağlardan ya da Twitter YouTube gibi başka araçlardan kendi sitelerine hit çekmeye çalışırlar. Organik hitten kastımız sosyal ağlardan gelen trafik değildir. Google gibi arama motorlarında anahtar kelime girilerek, Arama motorunun yönlendirdiği sitelere akan ziyaretçilerin oluşturduğu hittir.

Seo nasıl yapılır?

Siteler birbirleriyle rekabet ederek organik hitlerini arttırmak amacıyla sürekli olarak özgün ve güncel makaleler yayınlama çalışmasını yaparlar. Özgün, anahtar kelime çalışması düzgün yapılmış ve güncel bilgi içeren makaleler yayınlamak Seo çalışması için önemli bir aşamadır. Web sitesinden beklenen trafiğin alınabilmesi için arama motorlarının bir sayfasında yer almaya çalışmak gerekiyor. Ancak web sitesi hangi sektörde yola çıktıysa, bu sektörde daha önce var olan rakiplerini geçmek için, daha fazla Özgün makale içeriyi biriktirmelidir. Örnek vermek gerekirse 1000 adet makale içeren bir teknoloji Sitesi ile 9000 adet makale içeren bir teknoloji sitesinin hitleri arasında uçurumlar olacaktır. Sitenin arama motoru tarafından birinci sayfaya taşınmasındaki temel Kriter sadece Özgün makalenin çok olması değildir. Bu sitenin içerisindeki yazıların bu alanda otoriter olan başka sitelerden link alması çok önemlidir. ( Tanıtım yazıları yayınlatmak) .Ayrıca site içerisindeki bir makalenin yine aynı site içerisinde bulunan başka makalelere yönlendirme amacıyla iç linkleme çalışmasının yapılması mutlaka gereklidir. Böylece ziyaretçi başka sitelere gitmeden söz konusu sitenin içerisinde kalarak makaleler okumaya devam edecek ve bu da site için iyi bir Seo çalışması olacaktır.

Seo Nedir Seo Nasıl Yapılır

Seo Nedir Seo Nasıl Yapılır

 Arama Motoru Optimizasyonu

Seo çalışmasının veya arama motoru optimizasyon çalışmasının getireceği yararlar arasında ziyaretçilere alakalı bilgi vermek en büyük önceliktir. Örneğin bir elektrikli araba makalesi yazıyorsanız, makalenizde yüz kelime başına en az 2 defa anahtar kelimeyi, kalın-bold yapmanız, arama motoru botlarının dikkatini çeker. Yazılar çok alakalı ve bilgi verici-özgün olursa, siteye ansızın gelen Google botları, bu yazıları indeksler. Yani kendi veri tabanına kaydeder, ziyaretçi, o anahtar kelimeyi aradığında, sistem, ziyaretçiyi ilgili bu yazıya yönlendirir. Yani Google gibi arama motorları, o siteye kefil olur. Ziyaretçiye en iyi sitenin bu olduğunu bir bakıma söyler. Arama motoru Google gibi gelişmiş değilse, o zaman ilgisiz alakasız siteler öne çıkar ve ziyaretçi de bu arama motoruna güvenmez. Google gibi dev bir girişim, reklamlardan milyarlarca dolar para kazanır. Bu reklamları, en güvendiği sitelerde kod vererek yayınlatır.(Adsense Reklam Kodu). Daha çok trafik aldıkça, hem site sahibi reklamlardan para kazanır hem de Google para kazanır. Her şey para etrafında dönüp dolaşır.

Arama Motorlarının Görevi

  1. Bilgi toplama
  2. İndeksleme
  3. Siteleri bilgi kalitesine göre sıralama

bu 3 görev arama motorlarının görevidir. Arama motorlarının, ziyaretçilere sunduğu sıralamanın kalitesinden taviz verilemez. Böyle bir taviz verilirse, arama motoru görevini iyi yapmamış demektir. Bu da arama motorunun güvenirliğini kaybettirir. Ziyaretçi, en ucuz TV modelleri anahtar kelimesini, arama motoruna girdiğinde, arama motoru, kendi veri deposunda kayıtlı olan en güncel ve bilgi verici makalelerin yer aldığı siteleri ön plana çıkararak, ziyaretçiye karşı sorumluluğunu yerine getirmekle görevlidir. Bu kelimeyi arayan biri, belli ki TV satın almak istemektedir. Bu ziyaretçiye ayakkabı firmalarını göstermek, o ziyaretçiye aradığını verememek demektir. İşte bu yüzden arama motorları, milyonlarca dolar harcayarak algoritmalar üretir. Bütün amaç, insanları doğru sitelere yöneltmektir. Google Yandex Bing gibi arama motorlarının, algoritma geliştirme ekipleri vardır. Bu ekipler sürekli olarak çalışırlar. Google bu konuda panda, penguin ve Hummingbird adı verilen algoritmalar geliştirmiştir. Bu algoritmalar o kadar çok gelişmiştir ki, site sahiplerinin hitlerinin organik olup olmadığını hemen anlarlar. Ziyaretçilerin sitede ne kadar kaldıkları, hangi paragraflara odaklandıkları bilgisi dahi, Google veri datasında vardır.

Çok Hit Çok Para Demekse Sosyal Ağlardan Bol Trafik Çekilebilir

Bu yapılsa bile, Google bu hitlerin organik olmadığını anlar ve sitenin sıralamasını düşürebilir. Site sahibi, hile yapamaz. Yaptığı an sitesinin değerini kaybedebilir. Google arama motorunun, banladığı bir sitenin iflah olma şansı sıfıra yakındır. Bütün emeklerin boşa gitmemesi için doğal olmak çok önemlidir. Bu yavaş ilerleme sağlar ama emin adımlarla ilerlemeyi de sağlar.

Makalelerin SEO Uyumlu Olması Nasıl Sağlanır?

Bir makalenin SEO uyumlu olmasının ilk şartı doğru URL, doğru anahtar kelime seçimi ve yerleşimi, yazının görsellerle zenginleştirilmesi ve düzgün H taglarına yer verilmesidir. Yazı en az 350 kelime olmalıdır. Bir yazı için seçilen anahtar kelime 100 kelimede 1 kez geçecek şekilde olmalıdır. Giriş paragrafı en fazla 50 kelime olmalı ve bu paragrafta mutlaka anahtar kelime olmalıdır. Doğru anahtar kelime seçimi en önemli kriterdir. Ziyaretçinin, makaleye erişmesi için, hangi anahtarları kullanacağını bilmelisiniz. Google anahtar kelime aracı, size makalenizle ilgili doğru anahtarları bulma şansı veriyor.

Site Sahiplerine Öneriler

Sitenizde sürekli olarak SEO çalışması yapmalısınız. Bunun için site haritanız olmalıdır, sitenizde kırık link olmamalıdır. Linkler başka yanlış yerlere gitmemelidir. Tüm URL hatalarının yok edilmesi site sahibinin ilgileneceği önemli SEO çalışmalarındandır. Sitenizin ana konusu ne ise, yazılarınızın da o konu ile alakalı olması gerekiyor. Sitenizde hızlı açılır menüler, kolay navigasyon sistemi olmalıdır. Ziyaretçi, yazıların açılmasını beklemek istemez. O yüzden sayfalar hemen açılmalıdır. Sitenize her gün özgün içerikler girmelisiniz. Tanıtım yazıları yazarak, otoriter sitelerde yayınlatmalısınız. Sitenize her gün düzenli içerikler girmelisiniz. Rakiplerinizin, makale kelime sayısı 300 kelime ise siz 500 kelimelik makaleler yayınlamalısınız. Rakipleriniz günde 5 makale girişi yapıyorsa siz 10 makale girişi yapabilmelisiniz. Bu tempo, siz rakibi geçinceye kadar sürmelidir. Sonuçta amaç reklam gelirleri sağlamak ve para kazanmaktır.

Seo Hizmeti Almak İçin Bu Firmaya Ulaşın.

https://www.ilksirada.com/kategori/seo

0216 496 64 97

0532 504 64 97

CRN BİLİŞİM DANIŞMANLIK VE TİCARET LTD. ŞTİ.
SEMA CERAN
VERGİ DAİRESİ : SULTANBEYLİ
VERGİ NO : 9760416555

Fatih Mahallesi, Doğanay Sokak, N6/2 34920 SULTANBEYLİ – İSTANBUL