Lisans Eğitimi İçin Hazırlık

13.10.2018
9
Okuma Süresi: 5 dakika
A+
A-
Lisans Eğitimi İçin Hazırlık
oy

Lisans Eğitimi İçin Hazırlık Günümüzde, 4 yıllık lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin seçtikleri mesleklerin lisans eğitimini almaları gerekir. Bu eğitimler bölümden bölüme farklılık gösterip bazıları uygulama ağırlıklıyken diğerleri ezber ağırlıklı olabiliyor. Örneğin tıp okuyan bir öğrencinin 6 yıllık lisans eğitimini alması zorunludur. Bu süre zarfında belirli bir süreye kadar okula gitse de diğer senelerde hastanelerde staj yapması ve hastaları yakından incelemesi gerekmektedir. Diğer yandan uygulamalı olmayan sadece ezbere ve düşünmeye dayalı bölümlerin, uygulama dersler yoktur ve gerekmez. Örneğin uluslararası ilişkiler okuyan bir öğrenci için her şeyden önce yabancı dil bilmektir. Çünkü diğer milletten olan insanları anlamak ve birçok şirketin aradığı bir kriter olan yabancı dil bilmek bu meslek için olmazsa olmaz özelliklerden biridir.

Lisans Eğitimi İçin Hazırlık

Sağlam Temel Yaşınız kaç olursa olsun, çalışmaya ne zaman başlarsanız başlayın öncelikle kendinizdeki eksiklikleri bulmanız ve bu eksiklikleri tamamlamanız gerekir. Yani, eğer temeliniz sağlam olursa üstüne birçok bilgiyi, tecrübeyi rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Buna karşılık temeliniz sağlam olmaz ve eksikliklerinizi tamamlamak yerine üstüne daha çok şey eklemeyi düşündüğünüz durumlarda bu bilgiler ve tecrübeler kalcı olamaz ve eğitim dediğimiz, kendini geliştirme süreci amacına ulaşamaz. Unutmayın temeli sağlam olmayan bir evin ömrü kısadır.

Hedef belirlemek ve buna uygun bir program hazırlayıp gün içinde neler yaptığınızı yazmak lisans eğitimine hazırlık aşamasında günden güne eksiklerinizi kapatıp kendi gelişimizi görmeniz açısından en önemli yöntemlerden biridir. Bu süreçte neler yaptığınız nereden nereye geldiğinizi görülebilir hatta bu gelişmeler sayesinde kendi motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

 Kitap Okuma Alışkanlığı 

Kitap Okuma Alışkanlığı Diğer önemli yöntemlerden biri de şüphesiz kitap okumaktır. Küçüklüğünden beri kitap okuma alışkanlığını kazanmış bireylerin, okuduklarını anlama ve yorumlama konusunda sıkıntı çekmezler. Bu sayede üniversite sınavında kolaylıkla soruları çözebilir ve başarı sağlayabilirler. Özellikle üniversiteye geçiş sınavındaki soruların yarısı paragraftır ve bu paragrafların çoğu okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalıdır.

Çok Soru Çözmek Başarı Değildir

Çok soru çözmenin başarıyla orantılı olduğunu düşünen birçok öğrenci büyük bir yanlışa düşmektedir. Çünkü önemli olan çok soru çözmek değil, çözülen soruları anlamaktır. Eğer yapılamayan sorular bir öğretmene sorulmadan ve öğrenilmeden geçiliyorsa bu büyük bir sıkıntıdır. Lisans Eğitimi İçin Hazırlık Öğrenci bilmediği yapamadığı soruları öğretmenlere sormalıdır ki kendini geliştirsin ve o soruyla başka bir zaman karşılaştığında ben bunu yapabiliyorum diyerek kendi motivasyonunu artırmalıdır.

  Stres ve Uyku

Stres ve Uyku Öğrencilerin uykularını yeterli uyumaması gün içerisinde birçok işi etkiler. Uykusunu alamayan çocuklarda baş ağrısı, konsantre olamama ve stres gibi sıkıntılar gün içerisinde çok etkiler. Bu yüzden uykuyu ihmal etmemeli ve saatini değiştirmemeleri gerekmektedir. Aynı zamanda sınavın getirdiği bir stresle çocuklar kötü düşüncelere kapılmamalı ve kendilerini her zaman bu işi yapacaklarına inandırmaları gerekir.

Sonuç olarak, lisans eğitimine hazırlık için öğrencilerin uyması ve uyarken dikkat etmesi gereken birçok şey vardır. Lisans Eğitimi İçin Hazırlık Ebeveynler bu konuda çocuklarını her zaman desteklemeli ve yanlarında olduğunu hissettirmelidir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.