KIRMIZI REÇETELİ İLACI AİLE HEKİMİ YAZABİLİR Mİ?

12.04.2022
133
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
KIRMIZI REÇETELİ İLACI AİLE HEKİMİ YAZABİLİR Mİ?
oy

Kırmızı Reçeteli İlacı Aile Hekimi Yazabilir mi ?, Kırmızı Reçete ilacı aile hekimi yazar mı? Kırmızı reçeteli ilacı sağlık ocağı yazar mı gibi konuları merak eden değerli ziyaretçilerimize özel hazırlanmış içerik.

Kırmızı Reçete ilacı aile hekimi yazar mı?

  • Kırmızı reçete nedir
  • Kırmızı reçete kimlere yazılır?
  • Kırmızı reçeteyi aile hekimi yazabilir mi?

Aile hekimlerinin ilaç yazma yetkileri çoğumuzun kafasında soru işaretidir. Hangilerini yazarlar, hangilerini yazmazlar, pek çoğumuz bilmeyiz. Peki hekimler kızmızı reçeteli ilaçları yazabilirler mi hep birlikte öğrenelim. Bakanlık tarafından belirlenen renk renk reçetesi olan ilaçlar vardır. Bu renkler ilaçların önemini, riskini belirtir ve hastalık hakkında ufakta olsa bilgi sahibi olmamızı sağlar.

Kırmızı reçete…

Kırmızı reçeteli ilaçlar, çoğu zaman içeriğinde uyuşturucu madde bulunan ilaçların rengidir. Bu renkte bir ilaç yazıldığında herkes tarafından bir duraksama yaşanır. Çünkü bu önemli ve her hastaya yazılmayan bir ilaçtır. Bundan sebep kırmızı reçete sadece uzman hekimler tarafından yazılır. Bu tehlikeli ilaçları bir doktor vermeden veyahut doktor kontrolünde olmadan alamazsınız. Kendi kendinize bu ilaçlara başlamak adeta intihara davettir. Kaldı ki doktorlarda çok özel bir durum olmadığı sürece bu ilaçları yazmazlar.

Kırmızı reçete kimlere yazılır..?

Kırmızı reçeteli ilaçlar genel olarak kanser hastalıklarında kullanılır. Bunun yanı sıra, psikolojik rahatsızlıklar ve kronik hastalıklarda da kullanımı vardır. Uzman bir hekimin uygun görmediği hiçbir hastaya yazılmaz. Yazılması da son derece ciddi bir olaydır.

Peki aile hekimleri yazabilirler mi?

Kişinin eğer kendi hekimi tarafından tanı koyulduysa, ve reçeteye kırmızı reçeteli bir ilaç eklendiyse, bu ilaçları almanız artık serbesttir. Kırmızı Reçeteli İlacı Aile Hekimi Yazabilir mi ? Doktorunuz reçeteye yazması bu anlama gelir. Eğer raporunuz varsa, rapor süreci geçmediği taktirde aile hekimi de bu ilaçları yazabilir.