İnternetteki Bilgilerin En Kötü Yanı

15.05.2019
184
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
İnternetteki Bilgilerin En Kötü Yanı
oy

İnternetteki Bilgilerin En Kötü Yanı İnternet artık insan hayatının vazgeçilemeyecek bir noktasına geldi ve yerleşti. Buradan hiç bir yere gitmeyeceği de oldukça aşikar. Hayatımızı kolaylaştırması, bilgiye hızlı ulaşım, insanlar arasındaki iletişimi hızlandırması nedeniyle zamandan tasarruf gibi sayılamayacak derecede büyük katkılar sağladığı doğrudur. Ancak yine de henüz görmezden gelinen bazı sorunları mevcut ve bu sorunlar ciddiye alınıp müdahale edilmezse ileride ciddi problemler ortaya çıkartacak gibi duruyor.

İnternetteki Bilgilerin En Kötü Yanı

İnternet Üzerindeki Bilgilerin Doğruluğu Tartışmaya Açık

Hem telefonlar, hem evdeki hem de iş yerindeki bilgisayarlar sayesinde gün içerisinde internet üzerinde geçirilen vakit insanın ailesi ile geçirdiği kaliteli vakitten daha fazla olmaya başladı. Bu nedenledir ki kişiler her akıllarına düşen sorunun cevabını, hastalıkların belirtilerini, tedavi yöntemlerini, başka insanlar hakkında yazılmış bilgileri internet üzerinden arar oldular.

Ancak unutulan ya da görmezden gelinen bir nokta var. İnternet üzerinden hastalıklar hakkında, yeme içme hakkında ya da tedavi yöntemleri hakkında yayılan bilgi acaba doğru mu? Bu bilgileri internet ortamına servis eden kişiler gerçekten bu iş ya da bu durum hakkında söz söyleyecek otoriteye sahip mi? Bu soruları iyi analiz etmek gerekmektedir. Sebebi ise pek çok insanın internet üzerinde bulunan yanlış ya da çarpıtılmış bilgilere körü körüne inanması ve zarar görmesidir.

İnternet Üzerindeki Bilgilerin Doğruluğu Teyit Edilebilir Mi?

İnternet üzerinde yayılmış olan yanlış ve kötü bilgileri kesin ve net bir süzgeçten geçirmek çok zor bir iştir. Arama motorlarının bu konuda attığı bazı adımlar olsa da bir saatte internete servis edilen bilgi oranı göz önüne alınınca bunun yeterli olamayacağı ve bilinçli olarak interneti kullanmayan insanları koruyamayacağı oldukça açıktır.

Bu nedenle özellikle insan sağlığı hakkında yazılan ve son derece popüler olan hastalık tedavileri, spor, diyet gibi konular hakkında bilgi veren yazıları okurken dikkatli olmak, biden fazla kaynağa başvurmak özellikle de işin uzmanlarının söylediğinin dışına çıkmamakta fayda var. Yine tarih, politika, siyaset gibi doğruluğu çarpıtılmaya müsait olan alanlarda servis edilen bilgileri akıl süzgecinden geçirerek ve farklı kaynaklar ışığında değerlendirmek gerekmektedir. İnternetteki Bilgilerin En Kötü Yanı Aksi takdirde internetin yalan, karmaşık ve hayal dünyasında boğulmak kaçınılmazdır.