Hamilelikte Beslenme

22.04.2022
13
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Hamilelikte Beslenme
oy

Hamilelikte Beslenme Hamilelik döneminde yetersiz beslenme bebek ölümüne, erken doğuma neden olabilir. Bu nedenle gebelik öncesinden başlayarak beslenmeye özen gösterilmelidir. Özellikle hamile kalmadan önce doğru kiloda olmak anne ve bebek sağlığı açısından oldukça önemlidir. Obezite problemi olan hamileler, özellikle karbonhidrat içeren gıdaları tüketirken dikkatli olmalıdır.

Hamilelikte Beslenme

Anne adayının gebelik sürecindeki beslenme şekli bebeğin sağlığını, beden ve beyin gelişimini doğrudan etkiler. Hamilelikte Beslenme Hamilelikte besin ihtiyacının arttığını unutmamak gerekir. Normal kilosunda hamile kalan bir anne adayının her ay yaklaşık 1 kilogram alması sağlıklı bir doğum demektir.

Hamilelikte Neler Yenmemeli?

Alkol, kafein ve yapay tatlandırıcı içeren içecekler hamilelikte uzak durulması gerekenlerdendir. Yararlı olduğu düşünülse de doktora danışılmadan içilen bitki çayları da rahim kasılmasına sebep olabilir. Ayrıca az pişmiş ya da çiğ etler, çiğ yenen deniz mahsulleri, genetiği değiştirilmiş besinler ve fazla şeker ile tuz içeren işlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır.

Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte Beslenme

Balığın yararları herkes tarafından biliniyor ancak marketlerde satılan ton balığı gibi konservelenmiş balıklar da cıva oranının yüksekliği sebebiyle hamileler tarafından tüketilmemesi gereken besinler arasındadır. İyi yıkanmadan yenen sebze ve meyveleri de anne adayları yememelidir.

Hamilelikte Neler Yenmeli?

Protein içeren besinler bebek gelişimi açısından çok önemlidir. Bu nedenle dengeli olmak koşuluyla et, süt, kuru baklagiller, tavuk, hindi, balık, yumurta mutlaka gün içerisinde tüketilmelidir. Ancak daha önce de belirtildiği gibi etlerin ve yumurtanın iyi pişmiş olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bebeğin büyümesini sağlayan mineralleri içeren sebze ve meyveler de her gün mutlaka yenmelidir.

Ekmek ve tahıl gibi besinler de enerji kaynağı olarak mutlaka tüketilmelidir. Ancak doğru tercih anne adayının sağlığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle işlenmiş tahıllar yerine tam tahıllar tercih edilmelidir. Ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler de içerdikleri yağ ile anne adayı için güzel bir enerji kaynağı olacaktır.

Hamilelikte Su Tüketimi

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra su tüketimi de oldukça önemlidir. Gün içerisinde en az 2,5 litre su tüketilmelidir. Yeterli su alımı ödemi azaltır, cildin elastikiyetini kaybetmemesini sağlar, vücuttan toksin atımına yardımcı olur, hamilelikte sorun olan kabızlığı giderir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.