Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

19.01.2019
4
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları
oy

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen uyum yasaları ve enerji verimliliği çalışmaları kapsamında 2002/91 / EC sayılı Çerçeve Direktif, OTO İklim Değişikliği “KYOTO protokolü ile yapılan çalışmalar sonucunda yayımlandı. Enerji kimlik belgesi  Bu direktifin bir sonucu olarak, 02.05.2007 tarih ve 26510 sayılı “2006 Enerji Verimliliği Kanunu” yayımlanmıştır. Bu Kanun uyarınca 05.12.2008 tarih ve 27075 sayılı “Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği” yürürlüğe girmiştir. Bu düzenleme kapsamında, enerji gereksinimi ve enerji tüketim sınıflandırması, binalarda klima özelliklerinin yalıtım özellikleri ve klima özelliklerinin etkinliği hakkında bilgi içeren ası Enerji Kimlik Belgesi (EKB) özellikleri zorunlu hale getirilmiştir.

Enerji Kimlik Belgesi Nedir?

Enerji verimliliğini önlemek, binalarda enerji ve enerji kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak amacıyla binalarda minimum düzeyde enerji verimliliği ve enerji tüketimi sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma, soğutma, enerji kimlik belgesi vermeye yetkili firmalar aydınlatma, havalandırma sistemlerinin verimliliği, ekonomiye enerji maliyeti yükü ve çevreyi korumak. Bu belgeye gesi adı Enerji Kimlik Belgesidir. Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili tüm ilke ve prosedürler, 27075 sayılı Binalardaki Enerji Performans Yönetmeliği ile belirlenmiştir.

Mevcut Bina,Yeni bina, iki sınıfa ayrılır, Mevcut (Eski) Bina Yapım aşamasında olan veya 01.01.2011 tarihinden önce tamamlanan binaya ruh Mevcut Bina 01 adı verilir. Mevcut binalarda Enerji Kimlik Belgesi almak için A-G enerji sınıfı arasında değer alınması gerekmektedir. Bina sahiplerinin binalarıyla ilgili satış, kira ve abonelik için 01.01.2020 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almaları gerekir. Enerji Kimlik Belgesi ‘nin alındığı tarihten itibaren 10 yıllık bir geçerlilik süresi vardır.

01.01.2011 tarihinden sonra binaya “Yeni Bina” denilen inşaat ruhsatı veya inşaat ruhsatı verilmiştir. Yeni binanın sahipleri 01.01.2020 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundadır. enerji kimlik belgesi fiyat Yeni bina sahiplerinin Enerji Kimlik Belgesi alabilmesi için binanın enerji sınıfı A ile C arasında olmalıdır. Enerji Kimlik Belgesi’nin alındığı tarihten itibaren 10 yıllık bir geçerlilik süresi vardır.

Hangi binaların enerji kimlik belgesi alması gerekmez?

Endüstriyel amaçlar için inşa edilmiş binalar,
Süresi 2 (iki) yıldan az olan binalar,
Toplam alanı 50 m2’den az olan binalar,
Atölyeler, seralar,
Bireysel olarak inşa edilmiş ve iklimlendirme gerektirmeyen yapılar (depolama, ahır, corral, depolama vb.)
Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen tüm binalar ve ilgili tüm birimler,
Toplam kullanım alanı 1000 m2’den az olan ve bitişik alanın dışında kalan binalar,
Kültürel varlıkları tescilli olan ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmayan binalar Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda değildir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.