Çocuklarınızı Kendinize Bağımlı Yetiştirmeyin

22.05.2021
28
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Çocuklarınızı Kendinize Bağımlı Yetiştirmeyin
oy

Çocuklarınızı Kendinize Bağımlı Yetiştirmeyin İnsanlar arasında en yaygın inançlardan biri, bir bebek tarafından kucaklanma hissidir. Bazı çocukların çok küçük yaşlardan itibaren ebeveynlerinin kollarında kaldıkları, daha büyük yaşlarda ise hâlâ sarılmaya ilgi duydukları ve sarılmaya çok bağımlı oldukları görülmüştür. Bu davranış 4 veya 5 yaşına kadar sürer ve sonrasında çocukların fiziksel durumu ve gelişimi nedeniyle genellikle mümkün olmaz. Ancak çocuğun bağımlılığı farklı bir şekilde kendini gösterir.

Ama Bir Bebeğin Kucaklanmasını Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Bir bebeğin anneye bağımlı hale gelmesinin veya kucaklaşma problemi yaşamasının nedeni, bebeğiniz ağladığında ve huzursuz olduğunda, onu her zaman sadece kucaklayarak sakinleştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz, bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü bu davranış tekrarlandığında çocuk şartlanmış hale gelir. Ebeveynlerin ağladığı anda bebeğine sarılmaları bu soruna neden olur. Bu durumda bebek her ağladığımda annemin beni kucaklaması ve bu sürece alışmasıyla anne babanın bebeği kucaklamaya karşı gösterdiği direnci daha yoğun ağlatması durumu haline geliyor.

Annelerin toleransı bebek ağladığında değişir, bu nedenle toleransınıza göre sabırlı olun. Ebeveynlerin çoğu, bir yaşından sonra bile çocuklarının ağlamasına ve onu sakinleştirmesine izin vermez. Çocuklarınızı Kendinize Bağımlı Yetiştirmeyin Her iki durumda da çocuğun kendini sakinleştirmesi için ağlamasına izin verilmesi tavsiye edilir; Ne zaman uyuduğunu ve ne zaman rahatlayamadığını. Ne zaman yardım edemeyeceğinizi ama bebeğinizi sakinleştireceğinizi hissettiğinizde, en iyisi onu başka birine bırakmaktır.

Çocuğunuza Bağımsızlık Uygulaması İçin Güvenli Fırsatlar Verin

Çocuğunuzun güvenliğini sağlayan aile sponsorluğundaki faaliyetler çocuğunuza bir özgürlük duygusu verir ve sizden biraz uzaklaşır. Böyle bir fırsat vermek:

  • Ona beceriler öğretir ve yeteneklerini test edebilir.
  • Olumlu riskler alır.
  • Aidiyet ve sahiplenme duygusuna sahip olur.
  • Ona esnekliği öğretir.

Örneğin, onu bölgenizdeki bir kulübe kaydedebilir ve yarışmalara katılabilir. Ya da doğru yaşa geldiğinde, daha bağımsız hissetmesi için yarı zamanlı bir iş bulun.

Bağımsızlık İle İlgili Anlaşmazlıkları Yönetmek

Daha fazla bağımsızlık elde etmek için çocuğunuz hareket, davranış ve görünüm gibi işleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmaya çalışır. Bu süreçte, defalarca sizin kırmızılarınızın riskini alabilir ve otoritenize meydan okuyabilir.

  • Ergen bağımsızlığı konusundaki anlaşmazlıkları yönetmeye yönelik olumlu ve doğru bir yaklaşım, ilişkinizi güçlendirebilir.
  • Korkularıyla dalga geçmeyin.
  • Onun fikir ve düşünceleriyle dalga geçmeyin ve onları ulaşılamayacak şekilde göstermeyin.
  • Ona garip bir çocuk muamelesi yapmayın ve onu kendine güvenen biri haline getirmeyin.
  • Değerlerini ve yeteneklerini görmezden gelmeyin.

Ek olarak, sosyal saldırganlığını kabul etmeye hazırlıklı olun. Çocuğunuz psikolojik olarak bağımsız olmaya çalışıyor, ancak yine de duygusal olarak size bağımlı. Her şeyin yolunda gitmesi için onu olduğu gibi sevin.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.