Büyük Ekran Süreci ve Yeni Teknolojiler
Büyük Ekran Süreci ve Yeni Teknolojiler Akıllı cihazlar, zamanı gelince başka teknolojilere yerini bırakacak mı? Teknoloji dünyası yakın zamanda bu konuyu merak etmeye başladı. Akıllı telefon ortaya çıkmadan önce her iş için farklı cihazlar yer alıyordu. MP3 çalar cihazları tüm müziklerimizi taşıyorken, fotoğraf makineleri de iyi fotolar çekmemizi sağlıyordu. iPhone ve Android ortaya çıkınca bu ürünler, bir anda hayatımızdan yok oldu. Değişim son derece hızlı bir şekilde tamamlamıştı.
Büyük Ekran Süreci
Müzik, fotoğraf ve farklı programların bir arada bulunduğu akıllı cihazlar teknoloji sektöründe büyük bir yenilik oluşturdu. Uzmanlara göre yeni ortaya çıkan cihazın sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları da dahil olmak üzere farklı teknolojileri bir araya getirmesi gerekiyor. Bu teknolojiler şu anda yer alsa da biraz ilkel durumda bulunuyor. Amazon ve Google Home, ev içerisinde sesli komutlarınızı algılayarak, evinizde yer alan ışıkları kapatabiliyor, yemek sipariş vermenizi izin veriyor. Fakat bu uygulamaları tam olarak yanınızda taşıyamıyorsunuz.
Telefon modellerinin hayatımızdaki varlığını daha düşük hale getirecek konular arasında şu an giyilebilir teknoloji ürünü ön plana çıkıyor. Bununla beraber akıllı saat sektörü, bizlere gösterildiği şeklinden oldukça uzak duruyor. Pek çok akıllı saat, günümüzde telefona bağlı olarak, tamamlayıcı bir cihaz gibi hizmet veriyor.
Mobil bağlantı işlevlerini bir araya getiren saatleri kullanmak ekran yapıları nedeniyle zor durumda oluyor. Bu küçük ekranlar üzerinde internet üzerinde dolaşmak ya da film izlemek istemeyeceksiniz. Bu nedenle akıllı saatlerin telefonun yerini alması oldukça zor görünüyor. Yükseltilmiş gerçeklik bir sonraki büyük adım olarak yer alabilir. Fakat bu sektör içerisinde de her şey planlandığı gibi ilerlememektedir.
Google firmasının Glass projesi, gözünüzü gerçek dünyadan ayırmaya gerek kalmadan dijital dünya ile etkileşimde bulunmanıza yardımcı oluyor. Bunun yanında proje, tam bir üretim sürecine ulaşamadı. Günümüzde yüksek bütçeler verebilen kişiler Google’ın gözlüklerine ulaşabiliyor. Glass son derece yenilikçi bir cihaz olarak yer alsa da birçok sıkıntıyla beraber geliyor. Gözlük içerisinde reklamcıların sizleri durmadan reklamlara maruz bırakması ve gözlüğün görüntü kaydı gerçekleştirmesi en büyük problemleri arasındadır.
Sırada Hangi Teknoloji Bulunuyor?
Akıllı cihazların yerini alacak olan teknoloji, günümüzde hayal edemeyeceğimiz kadar ilginç şekle gelebilir. 1960 yılında yaşayan bir insana günümüzde ki cihazları söyleseydiniz muhtemelen deli olduğunuzu düşünürdü. Cihaz geliştirmesi konusunda büyük adım, elimizde tutmuş olduğu bir cihaz değil, beyinle iletişim kuran bir üründe olabilir. Bilim kurgu filmlerinden çıkan bir senaryo gibi görünse de, teknoloji dünyasının son 50 yıl içerisinde gelişim durumuna bakıldığı zaman mümkün hale gelebiliyor. Ayrıca Paolo Pescatore’a göre kısa süre içerisinde bir değişiklik görülemeyecek gibi duruyor. Pescatore, akıllı cihazların insanların hayatının bir parçası olmaya başladığını, insanların ellerinde tutacak bir şey istediğini ve bu değişimin oldukça zor olacağını açıkladı.