Börek Dükkânı Açmak

04.05.2021
116
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Börek Dükkânı Açmak
oy
Börek Dükkânı Açmak

Börek Dükkânı Açmak

Börek Dükkânı Açmak Börek dükkânı açmak gıda sektöründe yer almak isteyen yeni girişimciler için oldukça kârlı ve yapılması kolay bir iş. Börek dükkânı açmak gıda sektörünün en risksiz islerinden biridir. Toplumumuzda oldukça fazla tüketilen bir yiyecek olan börek bu işe girmek isteyen girişimci için büyük bir fırsat oluşturuyor.

Börekçi Dükkanı Açmak

Fazla tercih edilen bir yiyecek olmasıyla birlikte doğru bir lokasyonda açıldığı takdirde kâr marjı oldukça yüksektir. Üstelik börek dükkânı açmak için çok iyi bir börek ustası olmanıza da gerek yok. Günümüzde bu sektördeki bir çok işletme böreği çiğ pişmemiş halde toplu bir şekilde temin edip sadece fırınlarında pişirerek satışa hazır hale getiriyor. Bu da is gücünün ve ihtiyaç duyulan eleman sayısının düşük olmasını sağlıyor.

Börek Dükkânı Nerelere Açılır?

Börek dükkânı açmak isteyen girişimci dükkanı açacağı yeri çok iyi seçmelidir. Dükkanın açılacağı yer satışlarda yüzde yüz etkili oluyor. Daha çok işyerlerinin ve okulların bulunduğu lokasyonlar da işlek caddelerde insanların daha çok bulunduğu kalabalık güzergâhlarda açabilir. Bunun yanında börek dükkanı açmak için AVMler de başlı başına çok iyi bir lokasyondur.

Börek Dükkânı Açma Maliyeti

Börek dükkanı açmak için çok yüksek sermayeler olması gerekmiyor. Dükkânımıza gerekli başlıca en önemli malzemeler börek fırını ve sunum tezgahı. Börek fırınlarının fiyatı 10 bin lira dan başlıyor ve 50 bin liraya kadar bulunuyor. Bunun yanında sunum tezgahı fiyatları da 10 bin liradan başlıyor 30 bin liraya kadar bulunuyor. Yani ortalama olarak oluşacak diğer giderlerle birlikte minimum 60 bin liralık bir sermayeyle bu işe başlanabilir.

Börek Dükkânı Açmak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

İşletmeniz için öncelikle muhasebe kaydı yapıp ve belediyeden ruhsat aldıktan sonra istenen gerekli evraklar şunlardır.

  • Vergi levhası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tapu ve kira kontratı fotokopisi
  • SGK giriş bildirimi
  • Oda kayıt belgesi
  • Faaliyet raporu
  • Ticari sicil gazetesi kaydı
  • İtfaiye uygunluk raporu

Bu belgelerin yanı sıra kurumlara bağlı olarak farklı belgelerde istenebilir.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.