Anneler İçin Çocuk Tüyoları

25.09.2019
27
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Anneler İçin Çocuk Tüyoları
oy

Anneler İçin Çocuk Tüyoları Anne ve çocuk arasındaki ilişki doğumundan ölümüne kadar geçen acımasız bir süreyi kapsamaktadır. Burada bahsedilen ölümün anne ile ilgili olması tüm annelerin ve anne adaylarının ortak tercihidir. Çünkü hiçbir anne evlat acısı yaşamayı kendi yaşamına tercih etmez, edemez. Makalemizin konusu bundan öteye geçerek anne ile çocuk arasında kurulan ilk bağ olarak tasvir ettiğimiz emzirme döneminin nasıl sonlandırılması gerektiği ile ilgilidir.

Anneler İçin Çocuk Tüyoları

Emzirme Dönemi

Çocuk dünyaya ilk adımını attığında bildiği tek refleks emme refleksi olup tanıdığı tek koku ise annesinin kokusudur. Anneler İçin Çocuk Tüyoları Bu nedenle doğum sonrası annesinin memesi sunulan bebek ilk kez tanıştığını zannettiğimiz bu organ ile aslında hep tanışıyormuş gibi sıkı bir bağ ile hemen ilişkiye girerek ilk görevini yerine getirmeye başlar; emer, emer, emer…

Bu dönem ilk kez anne olan kadınlar için bir dönüm noktası, hayata yeniden başlangıç duyguları ile dolu olsa da daha önce bu deneyimi yaşamış anne adayları için ise özlemi duyulan bir sevgi bağından daha da öte duygular içermektedir. Bu tarifi mümkün olmayan bağın ancak bir gün sonu gelip bitirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır. İşte o gün geldiğinde yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenlerin neler olduğunu sizlere kısaca özetlemeye çalıştık.

Emzirme Bitiş Zamanı

Bu özel ve bir o kadar anlamlı sürecin ne yazık ki bir sonunun olduğunu unutmamak gerekiyor. Öyle ki; anne ve çocuk için kuvvetli bir bağ haline gelen emzirme döneminin doktorlarımızın tavsiye ettiği süre yani iki yıl boyunca sürmesi en sağlıklı olanıdır. Ancak kimi zaman haylaz ve bir o kadar sevimli bu minik varlıklar emeceği süte güvenerek yemek yeme problemleri ve kilo alma problemleri yaşamaya başlamaktadırlar. Bu noktada en önemli tüyo çocuk doktorunuz size bildireceği çocuk gelişim takip tablosudur.

Çocuğunuz bu tabloda belirtilen eğrinin biraz altında seyir etmeye başlamış ise vermekte olduğunuz süt artık ona yarar değil, iştah kaybına neden olan ve dolayısıyla gelişimini az da olsa yavaşlatan bir etken olmaya başlamıştır anlamına gelmektedir.

Bu aşamada tüm gücünüzü toplayarak duygusallığınızı bir kenara koyarak çocuğunuz için en sağlıklı olacağı düşünülen emzirme döneminin sonlandırılması işine azimle ortak olmalısınız. Kolay olmadığı bilinen bu süreç içerisinde dayanağınızın çocuğunuzun sağlığı olduğu göz önünde bulundurulmalı ve bu manevi anlamı çok yüksek olan ilişkiden hızlı bir adımla uzaklaşma yoluna gidilmelidir.