2022 Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?

22.01.2022
403
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2022 Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?
oy

2022 Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir? Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere kira yardımı yapılmaktadır. Bu yardımlar ise genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu yardımlar gıda, yakacak, barınma yardımının yanı sıra çocukların eğitim masraflarının karşılanması gibi yardımlar da olabilir. Bu yardımlar bazen ayni olarak karşılanırken, bazen de nakdi olarak karşılanmaktadır.

2022 Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır

Günümüzde hayat şartları iyice pahalanmış iken, özellikle ekonomik geliri dar olan aileler bundan fazlasıyla etkilenmektedir. 2022 Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir? Barınma, yiyecek ve giyecek konuları ise temel gereksinimlerdendir. Bunun yanı sıra kira konusunda da yardıma ihtiyaç duyan aileler vardır. Zaten kıta yardımının asıl amacı da evsiz vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamaktır.

2022 Devletten Kira Yardımı Başvuru?

Kira yardımı alabilmek için; kira destek ödemesi yapan bakanlıkların internet adresleri üzerinden de başvuru formlarını doldurmak suretiyle başvuru yapabilirler. Bunun yanı sıra devletten kira yardımı almak için, e-devlet kira yardımı başvuru ekranından da yine kira yardımı için müracaat etme imkanınız vardır.

Devletten kira yardımı iki şekilde alınabilir. İlk yolu, geçimi dar olan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu kira yardımıdır. Diğer yolu ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan evlerin sahiplerine başka bir eve taşındıklarında kira ödemelerini yapabilmeleri için verilen kira yardımıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devletin verdiği kira yardımlarını alıp, ihtiyacı olan kişilere kaymakamlık aracılığı ile ulaştırırlar. Kaymakamlıklar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile işbirliği yapmaktadır.

Devletten Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

İlk şart, başvuru yapan vatandaşın ailesinin ev gelirinin şartlarda geçen üst limitin altında olmasıdır.

Başvuran kişinin üstünde herhangi bir mal varlığı olmaması da yine şartlar arasında yer alır.

Gerçek anlamda yardıma muhtaç bir vatandaş olması da şartlar arasındadır.

Ayrıca vatandaşın SGK dan verilen emekli maaşı, dul, yetim aylıklarından faydalanmaması da yine kira yardımı almak için gerekli olan şartlardandır.

Başvuran kişinin, sigortalı herhangi bir işte çalışmıyor olması ve düzenli bir gelirinin olmaması da şartlar arasında yer alır.

Yapılacak gelir testinde yoksulluk sınırının altında olması gerekmektedir.

İşsizlik maaşını alıyor olmanız da talebinizi olumsuza çevirebilmektedir.